UGent wint prestigieuze award

opleiding 31/08/2017 16:03:44

De UGent wordt door de European Association for International Education (EAIE) onderscheiden met de Institutional Award for Innovation in Internationalisation.

Lees hieronder verder   
Verwant

Renovatie zorgt voor terugdringing CO2-uitstoot VUB-campus

UGent bouwt nieuw gebouw in Kortrijk

Ontwikkeling tool voor matching ingenieursstudenten en industrie

UHasselt en Qatar University gaan samenwerken

Universiteit van Vlaanderen officieel gestart

UGent wint prestigieuze award

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Advanced Engineering 2020

Antwerp Expo

van 21/10/2020 tot 22/10/2020

Verleng levensduur installaties met juiste koeling

Online webcast

donderdag 22 oktober 2020

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

van 27/10/2020 tot 28/10/2020

Always an eye on your assets

B&R Webinar

dinsdag 27 oktober 2020

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Keuze van de redactie

(15/10) 3D-printen met gebruikte materialen voor een circulaire economie

(15/10) Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

(12/10) VLIZ breidt onderzoekscapaciteit uit in nieuwe ’Ocean Innovation Space’

(12/10) Europese steun voor Antwerps innovatief CO2-reductie project

(8/10) Studenten presenteren auto geproduceerd met hergebruikt afval

(7/10) Bert Van den Bogerd wint Vlaamse PhD Cup 2020

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dit jaar vier de UGent zowel zijn 200-jarig bestaan als de dertigste verjaardag van hun Erasmusprogramma. In dat opzicht is de universiteit heel verheugd om zichzelf meest innovatieve universiteit van Europa in internationalisering te mogen noemen.

De UGent is reeds lang heel actief op het internationale toneel en is trots hiervoor nu deze mooie erkenning te krijgen. Zowel voor onderwijs als onderzoek worden immers al decennia lang tal van succesvolle internationaliseringsinitiatieven ontplooid, op alle niveaus van de instelling.

Het meest zichtbare resultaat zijn de meer dan 1.400 uitwisselingsstudenten die jaarlijks een studieverblijf aan de universiteit doormaken. 22% van de afgestudeerden maken een studieperiode in het buitenland door. Het leeuwendeel wordt hiervoor financieel gesteund door het Erasmus+-programma, dat middels de financiering van tal van projecten ook bijdraagt tot de innovatie van ons onderwijsaanbod.

De universiteit, haar docenten en studenten hebben niet alleen de vruchten geplukt van Europese financiering, maar hebben de afgelopen decennia zelf ook wezenlijk en via talrijke innovatieve initiatieven bijgedragen tot de ontwikkeling van de Europese hogeronderwijsruimte.

Zo was en is de UGent betrokken bij de ontwikkeling van het European Credit Transfer System (ECTS), de realisatie van een groot aantal internationale Masteropleidingen met gezamenlijke diplomering, het uitdragen van de ervaringen in internationalisering buiten de grenzen van Europa, de ontwikkeling van strategische partnerschappen, enz.

De universiteit doet dit steeds in nauwe samenwerking met partnerinstellingen van binnen Europa, maar ook ver daarbuiten, en ziet zichzelf daarvoor nu bekroond. << (Guy Leysen) (bron en foto: UGent)

 Lees méér over:  UGent  
Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

Elia groep lanceerde de marktplaats re.alto om aanbieders en gebruikers uit alle lagen van de energiesector samen te brengen om op die manier de digitalisering te versnellen.

essenscia over hervorming Europese chemiewetgeving

De Europese Commissie heeft haar Chemicals Strategy for Sustainability gelanceerd als onderdeel van de Europese Green Deal. Sectorfederatie essenscia geeft alvast zijn mening hierover.

Biosensor voor continue monitoring door middel van moleculaire look-alike

TU Eindhoven ontwikkelde een sensor op basis van moleculaire look-alikes: een belangrijke ontwikkeling voor toekomstige biosensoren om gezondheid en ziekte te monitoren.

Ecosysteem IO.Energy gaat nieuwe fase in

De eerste testfase met acht proefprojecten werd onlangs afgerond en IO.Energy 2.0 wordt begin 2021 gelanceerd. De projecten gaan daarna de demonstratiefase in.

Medicijnen sneller beschikbaar met innovatieve technologie

De ontwikkeling van een medicijn duurt zo'n 13 jaar en kost tot wel 2,5 miljard dollar. Maar dat kan veel sneller en goedkoper via microtracing en Accelerator Mass Spectrometry, aldus TNO.

Vlaamse steun voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek

De raad van bestuur van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) heeft de nieuwe aspirantenmandaten fundamenteel en strategisch basisonderzoek toegekend aan 495 onderzoekers.

Ammoniak produceren zonder CO2-uitstoot

Door de bundeling van twee technologieën, een plasmareactor en een filter uit de auto-industrie, ontdekten wetenschappers van KU Leuven en UAntwerpen een CO2-vrij alternatief.

Circulaire tuinbouwsector steeds dichterbij

Na drie jaar kennis en ervaringen verzamelen, kan het BioBoost-project ideeën aanreiken om reststromen uit de tuinbouw beter te benutten, met verdienmodel voor tuinders.

ABB introduceert nieuwe ultrasone niveautransmitter

ABB heeft een nieuwe ultrasone niveautransmitter met vele functies gelanceerd, speciaal ontworpen voor industrieën met een groot aantal geïnstalleerde niveaumeters. Met zijn modulaire ontwerp en intelligente algoritmen is de LST200 eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te onderhouden en is stabiel in gebruik. >>

Partners