Bekina Boots investeert 1,2 miljoen euro in productieautomatisering

Bekina Boots, ontwikkelaar en producent van veiligheidslaarzen gemaakt uit polyurethaan, investeert 1,2 miljoen euro in de aankoop van een nieuwe machine voor het produceren van laarzen.

Trefwoorden: #Bekina Boots, #injectiemachine, #productie, #robot, #veiligheidslaarzen

Lees verder

Techniek

( Foto: Bekina Boots )

ENGINEERINGNET.BE - Met de aankoop van deze nieuwe machine verhoogt het bedrijf zijn productiecapaciteit met 25%.

Peter Welvaert, Project Manager Technology: “Deze nieuwe machine is een grote investering in de meest recente technologie op de markt. Met de komst van de nieuwe machine kunnen we nu verschillende modellen laarzen in één productierun produceren.“

De nieuwe polyurethaan injectiemachine is uitgerust met 2 robotarmen om de taken van de operatoren te verlichten. De robotarmen halen de laarzen van de matrijs en reduceren het gebruik van solventen tot 80% per paar. Deze solventen zijn nodig om de laars uit de matrijs los te laten komen.

Dries Scheerlinck, Production Manager: “We maken de taak van de operatoren niet alleen lichter maar ook gezonder op die manier. Bovendien evolueren onze operatoren mee met de huidige werkomstandigheden. Onze mensen worden technisch meer onderlegd, krijgen opleiding en worden meer technieker dan handenarbeider.”


Over Bekina Boots
Het bedrijf werd opgericht in 1962 in Kluisbergen, ontwikkelt en produceert polyurethaan veiligheidslaarzen voor intensief professioneel gebruik. Het bedrijf had in 2016 een omzet van 14 miljoen euro en exporteert naar 43 landen.