esscenscia en Vlajo zetten schouders weer onder ‘Ondernemers voor de Klas’

Vijftig bedrijfsleiders, managers en experten uit de chemie, kunststoffen en life sciences geven de komende maanden zowat 60 gastlessen aan leerlingen uit het secundair en hoger onderwijs.

Trefwoorden: #bedrijfsleven, #chemiesector, #life sciences, #Ondernemer voor de klas, #opleiding, #STEM, #studeren, #Vlajo

Lees verder

Nieuws

( Foto: esscencia )

ENGINEERINGNET.BE - Sectorfederatie essenscia vlaanderen zet zo mee de schouders onder het Vlajo-initiatief ‘Ondernemers voor de Klas’, het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen.

Het doel van dit initiatief is om jongeren te inspireren voor wetenschappen en techniek in hun verdere studie- of beroepskeuze. Wouter De Geest, topman van BASF Antwerpen, gaf de aftrap voor 70 ASO-leerlingen in het Gemeentelijk Instituut Brasschaat.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen: “Met ‘Ondernemers voor de Klas’ willen we jongeren aantonen dat chemie, kunststoffen, farma en biotech cruciaal zijn voor onze levenskwaliteit. Bovendien biedt deze boeiende sector heel wat jobkansen voor jong talent met technische en wetenschappelijke vaardigheden. De jongeren van vandaag zijn het menselijk kapitaal van morgen waarmee we internationaal het verschil moeten maken.”

Nieuw dit jaar zijn de gastlessen door een tiental experten van essenscia vlaanderen. Met feiten, cijfers en boeiende verhalen zullen ze elk vanuit hun vakgebied duidelijk maken dat Vlaanderen wereldkampioen is in chemie en life sciences, een sector die de noodzakelijke innovaties levert voor maatschappelijke uitdagingen zoals duurzame mobiliteit, de klimaatkwestie of de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

In april en mei is er in samenwerking met Vlajo voor de eerste keer ook een STEM-lessenreeks met specifieke aandacht voor de wondere wereld van Science, Technology, Engineering en Mathematics.


ACHTERGROND
‘Ondernemers voor de Klas’ is een initiatief van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) in samenwerking met Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en projectpartner essenscia vlaanderen. In totaal nemen 23 sectorbedrijven deel: Agfa-Gevaert, Amcor Flexibles, BASF Antwerpen, Borealis, Chemours, Chevron Phillips, Covestro, Datwyler, Ecosynth, EuroChem, Indaver, INEOS, JSR Micro, LANXESS, Lubrizol, Monsanto, Nippon Shokubai, Nitto, Oiltanking Stolthaven Antwerp, Prayon, Sanofi, Tessenderlo Group en Vynova.