H. Essers start bouw trimodale megasite op Genkse Ford-site

Onlangs vond in Genk, op de voormalige Ford-site en in aanwezigheid van Vlaams minister Muyters, de eerste spadesteek plaats van de nieuwe trimodale megasite van logistiek bedrijf H.Essers.

Trefwoorden: #dienstverlening, #distributie, #Ford Genk, #H. Essers, #logistiek

Lees verder

Techniek

( Foto: H. Essers )

ENGINEERINGNET.BE - De site zal focussen op warehousing en complexe logistiek voor de chemische sector en biedt ontsluiting via het spoor, water en weg.

Op termijn zullen er minstens 420 nieuwe jobs gecreëerd worden. In een eerste fase wordt er 17 miljoen euro geïnvesteerd in de gloednieuwe site en in totaal gaat het om een investering van 80 miljoen euro.

Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg is volop bezig met de afbraakwerken van de oude infrastructuur op de C-site van Ford Genk aan het Albertkanaal. Ze zijn al zo ver gevorderd, dat het logistiek bedrijf nu al kan starten met de bouw van de megasite Dry Port Genk.

Dat gebeurt op een terrein met een oppervlakte van 23 hectare. In een eerste fase zal er 30.000 m² en in totaal zal er uiteindelijk 160.000 m² aan hoogwaardige opslagruimte beschikbaar zijn.

De logistieke speler was al, na de sluiting van Ford, de eerste met nieuwe activiteiten op deze site, en is nu ook de eerste met een nieuwbouw op de plaats van de voormalige Ford gebouwen. Bovendien is het bedrijf ook meteen toe aan zijn miljoenste vierkante meter warehousing.