Volvo-fabriek in Gent gaat auto’s bouwen voor Chinees merk

Bedrijfsnieuws 28/03/2018 10:58:20

Volvo Cars wil modellen van het merk Lynk & Co vanaf eind volgend jaar in hun fabriek in Gent bouwen, waarbij in Europa in totaal door Volvo 150.000 van deze auto's worden gemaakt.

Lees hieronder verder   
Verwant

Agoria DigiCoach zet versnelt digitalisering bedrijven

Belgian Cycling Factory neemt fietsincubator Bikeville over

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

Belgische start-up landschap wordt internationaler

2,3% minder goederen­overslag voor North Sea Port in april

Zal COVID-19 onze werkplek voorgoed veranderen?

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(28/5) CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

(27/5) Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Zhejiang Geely Holding Group, de Chinese eigenaar van Volvo Cars, startte een aantal jaar geleden met een nieuw automerk: Lynk & Co. In 2017 nam Volvo Cars 30% van de aandelen van Lynk & Co over.

Volvo ziet veel potentieel voor dit nieuwe merk op de Europese markt. Productie van deze auto's levert extra werkgelegenheid op in de Gentse fabriek van Volvo. Naast deze fabriek heeft Volvo nog een tweede Europese productiefaciliteit, die in het Zweedse Göteborg staat.

In de Gentse fabriek is men momenteel volop bezig met de voorbereiding van het productieproces. Het exacte aantal auto's dat hier voor Lynk & Co van de band gaat afrollen, is nog niet bekend. Het zijn wel de eerste ‘Chinese’ auto's die in West-Europa worden gebouwd. Vorig jaar produceerde de fabriek 239.156 wagens.

Het eerste model van Lynk & Co dat in Europa op de markt wordt gebracht is de compacte SUV ‘01’. Dit model heeft hetzelfde onderstel als de Volvo XC40, die ook in Gent gemaakt wordt. Alle Lynk & Co modellen zijn hybride-elektrische wagens.

Lynk & Co heeft onlangs ook een tweede model op de markt gebracht. Dit model gaat misschien ook in de Gentse fabriek worden gebouwd.

De auto’s worden veelal online verkocht, en daarnaast komen er ook fysieke verkooppunten in Europa. De eerste winkel opent binnenkort in Amsterdam, gevolgd door Brussel, Barcelona, Berlijn en Londen. Ook wordt er aandacht voor het merk gegeneerd door elke week in een andere Europese stad een pop-upwinkel te openen.

Lynk & Co richt zich op jonge, trendy mensen die in de stad wonen. Het merk zet daarom ook sterk in op auto-delen, waarbij gebruikers zich kunnen abonneren op een wagen. << (Lydia Heida) (foto: Lynk & Co)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Lancering digitale marktplaats voor logistieke bedrijven

VIL en Logistics in Wallonia lanceren een nieuwe digitale marktplaats, die logistieke bedrijven toelaat om capaciteit te delen in de huidige onzekere tijden. Logimarket is sinds kort online.

Agoria DigiCoach zet versnelt digitalisering bedrijven

Technologiefederatie Agoria lanceerde een nieuw programma om bedrijven te helpen bij hun digitalisering. Het project ‘DigiCoach’ krijgt Vlaamse, Waalse en Brusselse ondersteuning.

Covestro zet concrete stappen richting circulaire economie

Om dit te realiseren wil de materiaal-fabrikant zijn hele productie- en productassortiment op de lange termijn volledig afstemmen op het circulaire concept.

Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

De vraag naar elektrochemische energie­opslag­techno­logieën neemt snel toe. Er is niet alleen veel meer vraag, maar er wordt ook gezocht naar meer duurzame manieren van energie-opslag.

Verschillende data-analyses leiden tot andere resultaten

Wat gebeurt wanneer zeventig teams van onderzoekers dezelfde gegevens analyseren? Studie toont aan dat bevindingen van hersenonderzoek variabel kunnen zijn als gevolg van verschil in keuzes.

Onderzoekers bouwen sensor van slechts 11 atomen

De sensor is in staat om magnetische golven op te vangen en bestaat uit een antenne, een uitleesscherm, een harde schijf, .... Dit onderzoek richt zich op het gedrag van magneetgolven.

Joystick zorgt voor precieze besturing beton­afwerk­machines

Het Luxemburgse bedrijf Topp and Screed bouwt machines die in één dag grote betonnen industriële vloeren leggen, waarbij de joysticks van elobau voor de bediening van deze machines zorgen.

MIVB bestelt extra 128 hybride bussen bij Volvo

Volvo Bus ontving een tweede grote order voor 128 hybride bussen voor de MIVB Brussel. Daarnaast omvat de bestelling een optie voor service en onderhoud van de aandrijflijn en batterijen.

B&R-breidt gamma compacte PLC’s uit

B&R biedt een nieuwe Compact-S PLC aan met 512 MB RAM en 2 GB intern flash-geheugen. Dit geeft de X20CP0484-1 meer RAM-capaciteit dan eerdere modellen uit deze serie. Dit is ideaal voor toepassingen met hoge eisen aan geheugen en prestaties. Met Ethernet, POWERLINK, USB en RS232 biedt deze PLC tal van communicatie-opties.

Partners