Volvo-fabriek in Gent gaat auto’s bouwen voor Chinees merk

Bedrijfsnieuws 28/03/2018 10:58:20

Volvo Cars wil modellen van het merk Lynk & Co vanaf eind volgend jaar in hun fabriek in Gent bouwen, waarbij in Europa in totaal door Volvo 150.000 van deze auto's worden gemaakt.

Lees hieronder verder   
Verwant

Winnaars Vlajo Awards 2021 zijn gekend

imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

Kandidaten gezocht voor Factory of the Future in 2022

GEOxyz kiest voor Ostend Science Park als thuishaven

1.500 jobs extra en recordinvesteringen in chemie- en farmasector

Cleantech-incubator GreenVille volledig in handen van LRM

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Zhejiang Geely Holding Group, de Chinese eigenaar van Volvo Cars, startte een aantal jaar geleden met een nieuw automerk: Lynk & Co. In 2017 nam Volvo Cars 30% van de aandelen van Lynk & Co over.

Volvo ziet veel potentieel voor dit nieuwe merk op de Europese markt. Productie van deze auto's levert extra werkgelegenheid op in de Gentse fabriek van Volvo. Naast deze fabriek heeft Volvo nog een tweede Europese productiefaciliteit, die in het Zweedse Göteborg staat.

In de Gentse fabriek is men momenteel volop bezig met de voorbereiding van het productieproces. Het exacte aantal auto's dat hier voor Lynk & Co van de band gaat afrollen, is nog niet bekend. Het zijn wel de eerste ‘Chinese’ auto's die in West-Europa worden gebouwd. Vorig jaar produceerde de fabriek 239.156 wagens.

Het eerste model van Lynk & Co dat in Europa op de markt wordt gebracht is de compacte SUV ‘01’. Dit model heeft hetzelfde onderstel als de Volvo XC40, die ook in Gent gemaakt wordt. Alle Lynk & Co modellen zijn hybride-elektrische wagens.

Lynk & Co heeft onlangs ook een tweede model op de markt gebracht. Dit model gaat misschien ook in de Gentse fabriek worden gebouwd.

De auto’s worden veelal online verkocht, en daarnaast komen er ook fysieke verkooppunten in Europa. De eerste winkel opent binnenkort in Amsterdam, gevolgd door Brussel, Barcelona, Berlijn en Londen. Ook wordt er aandacht voor het merk gegeneerd door elke week in een andere Europese stad een pop-upwinkel te openen.

Lynk & Co richt zich op jonge, trendy mensen die in de stad wonen. Het merk zet daarom ook sterk in op auto-delen, waarbij gebruikers zich kunnen abonneren op een wagen. << (Lydia Heida) (foto: Lynk & Co)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners