Lieve Lambrechts wint Women Award in Technology and Science

opleiding 6/04/2018 9:52:35

Lieve Lambrechts, onderzoeker Toegepaste Fysica aan de VUB, is Brusselse wetenschaps-ambassadrice van het jaar. Zij won de Women Award in Technology and Science (organisatie van Innoviris).

Lees hieronder verder   
Verwant

Maritieme waterstofdrone vliegt langer en op groene brandstof

Investeren in ManuTech start- en scale-ups populair in Antwerpen of Leuven

Umicore neemt nieuwe Koreaanse productiefabriek in gebruik

Studententeam wil prijzen pakken met nieuwe elektrische racewagen

GBM Works test vibro-drillen van monopiles

3D geprint poreus mes snijdt onder druk

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Herentals

woensdag 2 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 3/12/2020 tot 17/12/2020

Energy Mission Webinar

online event

donderdag 3 december 2020

Safety validation training

Pilz Academy - Herentals

donderdag 3 december 2020

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Wire

Messe Düsseldorf

van 7/12/2020 tot 11/12/2020

Keuze van de redactie

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

(19/11) Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

(18/11) 600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

(12/11) Flanders Make ontwikkelt eerste zelfrijdende tractor

(9/11) 430.000 euro steun voor project rond hergebruik van CO2, plastics en water

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Slechts 25% van de studenten die afstuderen in een wetenschappelijke of technische studierichting zijn vrouwen. Dit bewijst dat het nodig is meisjes aan te moedigen om voor een wetenschappelijke carrière te kiezen.

Daarom bedacht Innoviris, het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie, de campagne WATS - Women Award in Technology and Science. Het doel van deze campagne is om inspirerende vrouwelijke wetenschappers in de kijker zetten en op die manier jonge meisjes aanmoedigen om voor een wetenschappelijk of technologische richting en carrière te kiezen.

Fadila Laanan, Brussels Staatssecretaris voor Wetenschappelijk Onderzoek: “WATS laat jonge Brusselaars zien dat iedereen aan wetenschappen kan doen. Ik wil vechten tegen het idee dat een wetenschappelijke carrière enkel voor mannen is weggelegd. Iedereen, vrouw of man, kan zijn eigen weg kiezen en bewijzen dat stereotypes niet kloppen.”

WATS ging van start in oktober 2017 met zes kandidates, actief in uiteenlopende wetenschappelijke en technische disciplines. De vijf kandidates, die de meeste stemmen haalden, moesten het tijdens het slotevenement in de Sint-Gorikshallen tegen elkaar opnemen in een ‘pitch battle’.

Ze kregen elk vijf minuten om zichzelf voor te stellen. Daarna koos de WATS-jury met onder andere Lieven Scheire, Steven Stroeykens en Angelique Van Ombergen samen met de jongerenjury Lieve Lambrechts als ambassadrice omwille van haar communicatie­vaardigheden en de manier waarop ze haar onderzoek toegankelijk maakt voor het brede publiek.

Lambrechts zal het komende jaar beschikbaar zijn voor campagnes en evenementen rond wetenschaps­sensi­bilise­ring in Brussel en ontvangt daarnaast een som van 10.000 euro. << (Guy Leysen) (foto: VUB)


Leestip
De website van WATS

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Biodiesel uit afval helpt CO2-emissies te verminderen

In de transportsector wordt bij het verlagen van CO2-emissies vaak richting elektrische trucks gekeken, maar biodiesel HVO, gemaakt uit afvalstoffen, is eveneens een valabel alternatief.

Elektrisch aangedreven locomotief milieuvriendelijker en kostenefficiënter

Siemens Mobility ontwikkelde de Vectron Dual Mode-locomotief, die de voordelen van elektrische aandrijving gebruikt waar mogelijk en overschakelt naar diesel waar nodig.

Multimodale Baanbrekers-awards voor Volvo Cars, Shipit en Liesbeth Grieten

Logistiek Vlaanderen koos tijdens een virtueel event voor enerzijds baan­brekende multi­modale projecten en anderzijds een baan­brekende multi­modale personaliteit.

Licht verstrooien met ’geconcentreerde willekeur’

UTwente heeft met precisie 3D printing een lichtverstrooier op microschaal gebouwd die random is maar toch gecontroleerd, om zo te zien hoe licht door een object beweegt.

Ook sleutel Tesla Model X slecht beveiligd

Onderzoekers van COSIC* hebben ernstige beveiligingsproblemen ontdekt in de draadloze autosleutel van de Tesla Model X. Eerder hackten ze al de sleutel van de Tesla Model S.

Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

Team CORE van de Nederlandse Technische Universiteit presenteerde onlangs zijn R&D-oven voor het recyclen van e-waste, ofwel elektronisch afval, met als doel een efficiënte recyclage.

Rent-All optimaliseert logistieke processen van verhuuritems

RFID-integrator Aucxis implementeerde een automatisch detectiesysteem bij verhuurbedrijf Rent-All. Laadlijsten worden sneller en foutloos afgewerkt, en er zijn geen naleveringen meer nodig.

Remote sensing ingezet voor meten buigzaamheid gewassen

PhD-student Sugandh Chauhan van UTwente toonde een nieuwe, op remote sensing gebaseerde benadering aan om de gevoeligheid voor legeren, ofwel buigen, van gewassen in kaart te brengen.

xiros film geleiderol voor labellingtechnologie is smeermiddelvrij

Zwarte geleiderol met soepel lopende polymeer kogellagers bespaart tot wel 48% gewicht en 42% massatraagheid. De nieuwe zwarte geleiderol van igus biedt nu een echte sensatie op het gebied van verpakkings- en labellingtechnologie. Het installatieklare systeem overtuigt niet alleen visueel, maar ook technisch. >>

Partners