Prijzen wetenschap- en techniek scholencompetitie uitgereikt

Artcadia, een wedstrijd georganiseerd door ingenieurs- en adviesbureau Arcadis, reikte onlangs prijzen uit voor schoolprojecten over water, ruimte en natuur, gebouwen en mobiliteit.

Trefwoorden: #Arcadia, #Arcadis, #milieu, #mobiliteit, #scholencompetitie, #waterbeheer

Lees verder

Nieuws

( Foto: Arcadis )

ENGINEERINGNET.BE - Voor deze wedstrijd waren er 364 inzendingen, waarvan er 12 naar de finale gingen. Zij mochten hun project tijdens een slotevent presenteren voor een jury in de Evoluon in het Nederlandse Eindhoven.

Naast technologie en creativiteit, schonk de jury dit jaar ook extra aandacht aan maatschappelijke relevantie.

De hoofdprijs, een meerdaagse schoolreis naar Warschau inclusief bezoek aan enkele ingenieuze projecten van Arcadis, ging naar het Dr.-Knippenbergcollege uit het Nederlandse Helmond voor hun ‘Slimme Park’.

Het Sint-Jozefinstituut uit Kontich strandde op de tweede plaats. Zij presenteerden het concept ‘Deeltuin’. Dit is een app waarmee mensen met een tuin in contact kunnen komen met mensen zonder tuin, bijvoorbeeld gezinnen met kinderen of mensen die graag tuinieren. Zij wonnen een 3D-printer.


Artcadia is voor jongeren uit het tweede middelbaar en heeft als doel jongeren zin doen krijgen in techniek, maar die techniek ook te kaderen in bredere doelstellingen rond duurzaamheid.