Umicore kiest Polen voor investering in nieuwe fabriek

Umicore laat weten dat het voor het Poolse Nysa gekozen heeft voor de inplanting van een nieuwe fabriek voor haar Europese productie van kathodematerialen.

Trefwoorden: #investering, #loonkosten, #Polen, #productiefabriek, #Umicore, #werkgeving

Lees verder

Techniek

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - De fabriek zal de hoog­tech­nolo­gische en eigen pro­duc­tie­tech­no­lo­gieën gebruiken die ontwikkeld zijn om aan de hoogste prestatie- en kwaliteitsnormen van de autosector te voldoen.

De eerste fase van deze investering maakt deel uit van het programma van 660 miljoen euro dat eerder dit jaar werd aangekondigd en deze eerste fase zal naar verwachting eind 2020 operationeel zijn.

Nysa ligt in de buurt van de Europese klanten van het bedrijf en zal toegang geven tot goed opgeleid technisch personeel en koolstofarme elektriciteit (n.v.d.r. zouden de hoge loonkosten in België ook niet tot deze beslissing bijgedragen hebben?). De eerste fase zal naar verwachting tot 400 banen scheppen.

Buiten deze grote buitenlandse investering gaat Umicore ook een nieuw Proces Competentie Centrum bouwen in haar bestaande vestiging in Olen. Deze investering zal naar verwachting eind 2019 worden opgeleverd, met banen voor een twintigtal onderzoekers.