Datacenter ENGIE Cofely behaalt ISO 27001 certificaat

Het datacenter van ENGIE Cofely in Gembloux zorgt voor de hosting van de IT-infrastructuur voor klanten en de hele groep. Het ISO 27001 certificaat werd uitgereikt door CertiTrust.

Trefwoorden: #certificering, #CertiTrust, #datacenter, #ISO 27001, #vertrouwelijkheid

Lees verder

Techniek

( Foto: ENGIE Cofely )

ENGINEERINGNET.BE - Het ISO 27001 certificaat is de bevestiging dat dit datacenter de beveiliging van de door hun beheerde data te allen tijde kan waarborgen. Het datacenter behaalde het certificaat al na minder dan 3 jaar.

De beveiliging van data beheerd door het datacenter van ENGIE Cofely in de industriële zone Crealys in Gembloux is een belangrijk objectief voor het center. Het bedrijf heeft hiervoor een reeks maatregelen getroffen om de hoge mate van vertrouwelijkheid en bescherming van de diensten en middelen van de site te waarborgen: redundantie van de stroomtoevoer en airconditioning, automatisch brandblussysteem en verhoogde intrusiedetectie..

CertiTrust controleerde gedurende 1 maand de processen en kon de hoge mate van vertrouwelijkheid bevestigen. Bovendien is de energie-efficiëntie van het koelsysteem optimaal geregeld, met een PUE van minder dan 1,3 terwijl het gemiddelde in de sector 1,8 is.