Brusselse vroegmarkt verdubbelt capaciteit zonnepaneleninstallatie

Mabru gaat de capaciteit van hun zonnepanelen-installatie op het terrein van de Vroegmarkt van Brussel verdubbelen. De nieuwe zonnepanelen zijn een aanvulling op het bestaande park.

Trefwoorden: #CO2, #CO2-uitstoot, #duurzaamheid, #ENGIE, #MaBru, #vroegmarkt, #zonne-energie, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: ENGIE )

ENGINEERINGNET.BE - 7.500 nieuwe zonnepanelen op een oppervlakte van 3.200 m² zorgen voor een extra capaciteit van 2 MW. De panelen worden geplaatst op het dak van een carport voor vrachtwagens die op de parking van Mabru gebouwd zal worden.

Partner ENGIE financiert de volledige installatie (zonnepanelen en carport) via de derde-investeerdersformule en Mabru (Brusselse vroegmarkt) wordt eigenaar na 10 jaar.

Dankzij de nieuwe installatie verkleint de vroegmarkt zijn ecologische voetafdruk en draagt het bij aan de hernieuwbare energieproductie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 100% van de energie geproduceerd door deze nieuwe panelen zal terechtkomen op het distributienet.

De nieuwe installatie zal 2.000 MWh per jaar produceren, het equivalent van het jaarlijks verbruik van bijna 600 gezinnen, of de uitstoot van meer dan 800 ton CO2 per jaar. In combinatie met de oorspronkelijk installatie zal het zonnepark het verbruik van niet minder dan 1.200 gezinnen dekken. Dit komt neer op 4.000 MWh per jaar of de uitstoot van 1.600 ton CO2 per jaar.

Afhankelijk van wanneer de bouwvergunning verkregen wordt, zal de volledige installatie vanaf begin 2019 in werking treden.