Imec.xpand haalt 117 miljoen euro op

Imec.xpand een onafhankelijk investeringsfonds meldt dat haar eerste fonds 117 miljoen euro kapitaal heeft opgehaald. Dit is aanzienlijk hoger dan de vooropgestelde 100 miloen euro.

Trefwoorden: #imec, #Imec.xpand, #investering, #investeringsfonds, #risicokapitaal, #start-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Imec.xpand gebruikt een unieke benadering om van vroege ideeën in de nanotechnologie, waar hardware innovatie een bepalende rol in speelt, succesvolle wereldspelers te maken.

Het fonds zal investeren in ambitieuze technologie start ups waar de kennis, ervaring en infrastructuur van imec een bepalende rol kan spelen in het succes van het bedrijf.

De investering gebeurt in een vroeg stadium van ontwikkeling, maar er worden voldoende financiële middelen achter de hand gehouden om het bedrijf te blijven ondersteunen tot het een product op de markt heeft.

Deze filosofie laat startende ondernemers toe om zich toe te leggen op de ontwikkeling van hun technologie en het uitbouwen van hun bedrijf in plaats van al hun tijd en energie te besteden aan de volgende, kleine financieringsronde.

Het fonds wordt beheerd door Peter Vanbekbergen, Frank Bulens, Cyril Vancura en Tom Vanhoutte, die hun strepen verdiend hebben als ondernemers en investeerders in jonge bedrijven.


ACHTERGROND
Het fonds werd gelanceerd in 2017 met de ondersteuning van imec en de Vlaamse overheid. Sinds de start heeft het fonds internationale strategische en financiële investeerders aangetrokken zoals Samsung Electronics, BNP Paribas Fortis, Applied Materials, SK Hynix, Philips, de Brabantse ontwikkelingsmaatschappij BOM, KBC Verzekeringen, de Belgische federale investeringsmaatschappij SFPI-FPIM, Belfius Insurance, de Vlaamse participatiemaatschappij PMV, KPN Ventures en verschillende privé investeerders en universiteiten.