Havenbedrijf Antwerpen zoekt investeerders in Churchill Industriële Zone

Het Antwerps Havenbedrijf is op zoek naar investeerders in de maak- en procesindustrie, die de duurzame toekomstambitie van de haven onderstrepen en versterken.

Trefwoorden: #Churchill Industriële Zone, #duurzaam, #Havenbedrijf Antwerpen, #investeerders, #Jacques Vandermeiren, #maak- en procesindustrie

Lees verder

Techniek

( Foto: Havenbedrijf Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - De projectsite Churchill Industriële Zone is een multimodaal ontsloten terrein met een oppervlakte van ongeveer 88 hectare, nabij het Churchilldok in de haven van Antwerpen. In de zoektocht naar nieuwe investeerders voor deze zone, startte het Havenbedrijf in november 2017 een internationale marktbevraging op.

Uitgangspunt hierbij was dat de projectvoorstellen betrekking moesten hebben op de maak- en procesindustrie en zich aanwijsbaar dienden in te schrijven in de transitie naar een circulaire economie. Naar aanleiding van deze marktbevraging lopen reeds meerdere interessante contacten.

Om deze potentiële internationale investeerders meer tijd te geven om hun investeringsdossiers te verfijnen, heeft de Raad van Bestuur van het Havenbedrijf deze week besloten om deze bevraging met zes maanden te verlengen, met een optie voor een extra bijkomende zes maanden. De focus voor de projectvoorstellen blijft dezelfde.

Jacques Vandermeiren, CEO Havenbedrijf Antwerpen: “We zijn bouwen aan een duurzame toekomst voor de haven. Voor ons is het essentieel dat nieuwe investeerders onze toekomst- en duurzaamheidsambitie delen én bekrachtigen."

"We hebben veel voorstellen ontvangen voor een logistieke activiteit, maar wij houden vast aan ons initieel plan voor een activiteit met meer toegevoegde waarde. Dat zal bijdragen aan de versterking, synergie en diversificatie van het havenplatform en ons helpen om ook in de toekomst zoveel mogelijk toegevoegde waarde te blijven creëren voor onze economie.”

Om het terrein van de Churchill site zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de noden van dit profiel van investeerder, zal het Havenbedrijf de komende maanden een bijkomend onderzoek laten uitvoeren naar het effectieve ontwikkelingspotentieel en de transformatienoden voor Zone Churchill die blijken uit de lopende contacten.

Jacques Vandermeiren: “Onze haven blijft een grote aantrekkingskracht uitoefenen op potentiële investeerders. Er zitten momenteel nog andere grote investeringsdossiers in de pipeline, waar wij hopen zeer binnenkort bevestiging van te krijgen.”