Pyroguard levert brandwerend glas voor Estación AVE Granada - techniek

Technisch nieuws 25/09/2018 14:22:29

Het innovatief toepassen van natuurlijk licht en modern design werd door Pyroguard, specialist in brandwerend glas, in de praktijk gebracht bij de renovatie van het Estación AVE Granada.

Lees hieronder verder   
Verwant

Innovatief ontwerp maakt offshore installaties veiliger

Port of Antwerp test social distancing met slimme armband

Safety-expert Drivity overgenomen door Rombit

Veiligere beschermende kledij door ingebouwde sensoren

Pictogrammen bevorderen veiligheid

Preventieadviseur van het jaar werkt bij Inovyn (+video)

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het Spaanse AVE-spoorwegsysteem is het langste hogesnelheidsspoorwegnet in Europa, met 3.100 km rails waarover passagiers in minder dan drie uur van Madrid naar Barcelona kunnen reizen. Dit uitgebreide, moderne spoorwegnet verbindt de meeste Spaanse steden en is, prioriteit van de Spaanse regering, onlangs op vele punten gerenoveerd en uitgebreid.

Een voorbeeld is het Estación AVE Granada, dat als onderdeel van deze renovatie compleet werd vernieuwd. Door de herontwikkeling van dit hoofdstation zal de omgeving, de spoorrails en het uiterlijk van het station compleet veranderen.

Estación AVE Granada’s eigentijds ontwerp vormt een visie op de toekomst van een verbonden Spanje. Om deze visie waar te maken en om een uitnodigend, licht en levendig station te realiseren, werd ervoor gekozen om natuurlijk daglicht door hoge glazen ramen te laten vallen.

Omdat het hier echter gaat om een openbare ruimte met jaarlijks duizenden reizigers, was veiligheid een topprioriteit bij de benodigde beglazing voor het station. In de door de klant - installatiebedrijf Taviart Carlet -omschreven specificatie werd vastgelegd dat het glas gedurende 30 minuten bescherming moest bieden tegen het binnendringen van vlammen, rook en giftige gassen (EW-classificatie) teneinde veilige evacuatie van passagiers mogelijk te maken.

Na intensief overleg met Taviart Carlet over het eisenpakket, ontwikkelde Pyroguard een speciale test, die werd uitgevoerd in-house in een testoven, teneinde te garanderen dat het brandwerende framesysteem aan de vereiste specificaties voldeed.

Pyroguard Integrity is een range gehard brandwerend glas, dat stabiel is en gedurende 30 minuten zorgt voor stralingsbeperking (met EW-classificatie). De technische constructie levert een lichtgewicht oplossing die uitzonderlijke lichtdoorval mogelijk maakt, resulterend in een lichte en luchtige openbare ruimte.

Als gevolg van de gemiddelde temperatuur van 24°C in Granada – die in de zomermaanden tot 32°C kan oplopen - was bovendien een UV-stabiele oplossing vereist, die Pyroguard Integrity Plus uitstekend biedt.

Het Estación AVE Granada is nu uitgerust met meer dan 230m2 Pyroguard Integrity Plus EW30 - in totaal 235 dubbelglas units- waarmee volledig wordt voldaan aan de specificaties. En door de toepassing naar dubbelglas binnen een stalen kozijnsysteem, kon onder andere de gewenste U-waarde gehaald worden en de akoestische classificatie worden verhoogd. << (foto: Pyrogard)

Voor meer informatie over
Pyroguard lntegrity Plus of andere Pyroguard producten:
www.pyroguard.eu

Pyroguard Netherlands B.V.
Stefan van Gerven
Luchthavenweg 81 Unit 125, NL-5657 EA Eindhoven
T. +31 (0)40 288 85 25 - stefan.vangerven@pyroguard.eu

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Partners