Maker Faire Roma trekt 100.000 bezoekers

Economie 16/10/2018 11:33:36

Een bruisende driedaagse Maker Faire in Rome trok vorige week meer dan 100.000 bezoekers naar zeven volgepakte pavilioenen. Deze zesde editie liep onder de banier ‘The European Edition’.

Lees hieronder verder   
Verwant

Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 werken samen aan verspaning

Financiële boost voor Belgische producent van elektrische bestelwagens

Prefamac schakelt hulp van Flanders Make in

Familiebedrijf Remmert viert 75-jarig jubileum

Johan Paul is nieuwe managing director bij Hupico

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Zevenhonderd verschillende projecten uit 61 verschillende landen, ‘makers’ en start-ups maar ook universiteiten, onderzoekscentra, hogescholen en zelfs gevestigde bedrijven, vooral uit Italië maar ook van veel verder belichtten er hun digitale innovaties en ontwikkelingen.

Aan bod kwamen niet alleen robots maar ook alle andere hypes die makers met Industrie 4.0 gemeen hebben zoals IoT en blockchain, maakindustrie, gezondheid, agrotech, future food maar ook circulaire economie, zelfontwikkeling en ... welzijn. Talloze seminars en conferences ondersteunden het beursgebeuren.

Tijdens de openingsceremonie lichtte Don Eyles, ooit programmeur voor de Apollo 14 maanlanding, toe hoe dat historisch gebeuren net niet afgeblazen werd. Hij wees op het ‘maker-initiatief’ van de British Interplanetary Society die satellieten in de ruimte willen lanceren tegen een kostprijs, niet van $100.000 zoals met de CubeSats (die 10cm x 10cm x 10cm groot zijn) maar tegen een fractie daarvan met de vier keer kleinere Q CubeSats. Q staat voor ‘quarter sized’.

De eerste dag was ‘scholendag’. Buskaravanen spuwden de hele dag jeugd het beursterrein op. Maar ook de volgende dagen was het jonge volkje in getale aanwezig, op de arm of aan de hand van ma of pa, vriend of vriendin, enthousiast bij al dat digitale speelgoed en flikkerende schermen, cobots, drones, telegeleide autootjes, raketten,… De edutainment in de Kids & Education Area alleen al trok meer dan 18.000 ‘kids’. De ‘fun’ factor was nooit ver af.

De gretigheid waarmee bezoekers zich van het ene technologie-avontuur in het andere stortten, zien we bij ons zelden of niet. Supernova, een paar weken geleden in Antwerpen, kwam in de buurt.

Ook de pers (zo’n 700 sterk) liet zich vlot inpakken door deze enthousiaste technologiekermis. Organisator van deze geslaagde editie was de Romeinse Kamer van Koophandel. De eerste Maker Faire werd in 2006 in Californië gehouden.

De Europese editie, in Rome, is de grootste buiten de VS. We vonden er zelfs een paar merkwaardige Belgen, rasechte ‘makers’ én ‘entrepreneurs’. << (Luc De Smet) (foto's: LDS)


Foto-impressie
(klik op de foto voor een grotere weergave)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners