Dag van de Wetenschap stond in teken van VR - AR - AI

Vorig weekend lokte de Dag van de wetenschap 42.000 deelnemers. Er werd extra aandacht besteed aan nieuwe technologieën zoals virtual en augmented reality en artificiële intelligentie.

Trefwoorden: #Artificiële Intelligentie, #Augmented Reality, #Dag van de Wetenschap, #Virtual Reality, #wetenschap

Lees verder

research

( Foto: Dag van de Wetenschap )

ENGINEERINGNET.BE - Het thema van deze editie van de Dag van de Wetenschap was: “Hoe zou jouw leven eruit zien zonder wetenschap?”.

Dit jaar werd extra aandacht besteed aan de opkomst van nieuwe technologieën zoals virtual & augmented reality (VR en AR) en artificiële intelligentie (AI). Dit zorgde voor een recordopkomst met 42.000 deelnemers.

In totaal werden meer dan 750 activiteiten aangeboden en niet minder dan 120 organisaties (hogescholen, onderzoeksinstellingen, musea…) zetten hun schouders onder dit event. Wetenschapsliefhebbers verspreid over bijna 100 locaties stonden in heel Vlaanderen en Brussel klaar om aan te tonen dat wetenschap onmisbaar is. Daarvoor gooiden ze zowat alle wetenschappen in de strijd.

Via talloze workshops, demonstraties, shows, lezingen, rondleidingen… kwamen deelnemers te weten op welke manier nieuwe technologieën zoals VR - AR en AI vandaag de dag al worden toegepast.

Zo was er bijvoorbeeld een sessie waarbij werd duidelijk gemaakt hoe AI de VDAB helpt om voor werkzoekenden een geschikte werkgever te vinden en vice versa (Radix.ai). Er was ook een activiteit rond virtual reality kunst (Breinwijzer) en een sessie waarbij je via virtual reality echt een voorstelling kon maken van de relativiteitstheorie (Universiteit Gent).

Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, nam zelf ook deel aan een reeks topactiviteiten. Hij trok daarvoor vandaag samen met Stephane Berghmans (CEO van Technopolis), peter Frank Deboosere (weerman op één) en meter Françoise Chombar (CEO Melexis) naar business- en innovatiehub The Beacon in Antwerpen.