CECIMO zet nieuw comité Additive Manufacturing op

CECIMO besliste om naast de constructeurs van klassieke, verspanende machines voortaan ook de gehele waardenketen van de additieve maakindustrie te vertegenwoordigen.

Trefwoorden: #3D-printen, #Additive Manufacturing, #CECIMO, #EMO

Lees verder

Nieuws

( Foto: LDS )

ENGINEERINGNET.BE - De Europese associatie van gereedschapsmachinebouwers (CECIMO) dat met 1.300 industriële bedrijven in Europa (EU + EFTA + Turkije) zo’n 98% van de gehele gereedschapsmachineproductie in Europa afdekt, richtte het nieuwe Additive Manufacturing (AM) comité op.

Dat moet de stem worden voor de Europese additieve productiesector en zal die sector bedienen op technisch, statistisch, economisch, zakelijk en communicatief vlak. Stewart Lane, bedrijfsmanager bij Renishaw plc., is de voorzitter van de AM-commissie. Het comité bouwt vandaag al op meer dan 350 AM-organisaties in 15 nationale verenigingen die CECIMO op Europees niveau vertegenwoordigt.

"We staan ​​op het punt om de industriële toepassing van de technologie in Europa te zien. Nu meer dan ooit is het cruciaal om een ​​permanente, deskundige dialoog met EU-beleidsmakers te garanderen, om een ​​bloeiend ecosysteem voor AM te creëren. Onze vereniging staat al heel lang in de voorhoede van deze inspanning. Met deze commissie hernieuwen we onze toewijding aan deze doelstelling", aldus Filip Geerts, directeur-generaal van CECIMO.

Eerder dit jaar publiceerde CECIMO zijn AM activiteitenverslag 2017 met de titel: CECIMO Voice of the European Additive Manufacturing Industry.

Het nieuwe comité buigt zich over de ruime problematiek van de industrialisatie van AM in Europa: denk aan een EU-regelgevingskader, het ontwikkelen van een werknemersbasis, handels- en AM-gerelateerde statistieken.


ACHTERGROND
CECIMO zette zijn schouders onder de eerste E.E.M.O. (Exposition européenne de machines-outils) beurs in 1951. Die werd in 1975 opengetrokken tot de EMO-beurs. Aanvankelijk liep EMO in de oneven jaren alternerend tussen Hannover-Parijs-Hannover-Milaan). In 2003 werd dat Hannover-Hannover-Milaan.

VDW tekent tegenwoordig voor de EMO-beurs. Welk effect het nieuwe comité zal hebben op dit beursgebeuren? Op de volgende EMO-beurs -die loopt van 16 tot 21 september 2019 in Hannover - komt er een Additive Manufacturing Circle paviljoen en in het Solution Center valt te leren tijdens een reeks korte presentaties -15 minuten- van cases en AM-oplossingen.