imec.istart selecteerde nieuwe tech start-ups

imec heeft de nieuwe lichting start-ups die geselecteerd werden voor het imec.istart ondernemersprogramma voorgesteld. Zij krijgen financiële steun, persoonlijke coaching, workshops, ...

Trefwoorden: #Adshot, #Alexandria.Works, #imec, #imec.istart, #Ngrave, #start-up, #The Vault.House

Lees verder

Techniek

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - Sven De Cleyn (imec.istart program manager): “Er is heel wat tech ondernemerstalent aanwezig in Vlaanderen. We krijgen steeds meer en vooral ook steeds kwalitatievere aanvragen. Wat voor ons – bij de selectie van start-ups – belangrijk is, is hoe ze zich differentiëren in de markt.”

Dit is de nieuwe lichting:

  1. The Vault.House zet blockchaintechnologie in om documenten rond huishoudens op een veilige manier te beheren. Via het platform kunnen gebruikers hun huishoudelijke documenten online beheren, en alle administratieve verplichtingen daarrond uitbesteden. Verder monitort The Vault.House of er optimalisatie met betrekking tot verzekeringen, subsidies, andere recurrente uitgaven mogelijk zijn.
  2. Door data uit verschillende bronnen (zowel geografische informatie als medische data) met artificiële intelligentie te combineren, kan EPCON epidemieën sneller in kaart brengen en zelfs voorspellen. Met een team dat deels in Zuid-Afrika en deels in België woont, is deze start-up van bij de start internationaal gericht.
  3. Alexandria.Works ontwierp een zelflerend systeem dat zoekopdrachten vertaalt naar hun semantisch equivalent. Zelfs als je zoekterm vaag is of niet het gangbare jargon bevat, zal het systeem in staat zijn om relevante data te vinden en die bovendien ook met elkaar in verband te brengen.
  4. Adshot springt op de ontluikende markt van gaming influencers met een data-gedreven matching systeem dat merken in contact brengt met geschikte influencers. Met een team dat kan terugvallen op een brede expertise (gaande van marketing tot artificial intelligence) en een nauwe band met de gaming community is het optimaal geplaatst om campagnes in deze niche-markt te begeleiden.
  5. Nextbook is een gebruiksvriendelijk platform dat elk tekstboek in een vingerknip in een interactieve leertool verandert. Lesgevers kunnen op een eenvoudige manier hun cursus opladen. Studenten kunnen vervolgens hun online cursus personaliseren door markeringen en notities toe te voegen.
  6. Indien men wil investeren in “cryptocurrencies” kan dat vandaag via een ‘blockchain wallet’: een soort digitale portemonnee. Echter, de bestaande oplossingen zijn verre van veilig. Daarom lanceert Ngrave binnenkort een nieuwe generatie hardware wallet, die nog beter beveiligd is. Het bedrijf biedt een toestel aan ter grootte van een kleine smartphone waarbij gebruikers hun wallet op de blockchain volledig offline kunnen genereren alsook hun private key volledig offline en ultraveilig kunnen bewaren.