Marcel Bouvy start Belgische Francqui-leerstoel

Marcel Bouvy, hoogleraar Farmaceutische Patiëntenzorg aan de Nederlandse Universiteit Utrecht, bekleedt in 2019 de tijdelijke Francqui-leerstoel aan de Universiteit van Gent.

Trefwoorden: #apotheker, #België, #farmacie, #Francqui-leerstoel, #Gent, #hoogleraar, #inaugurele les, #Leiden, #Marcel Bouvy, #onderzoeker, #oratie, #patiëntenzorg, #SIR, #universiteit, #Utrecht

Lees verder

research

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE De Francqui-leerstoel is een initiatief van de gelijknamige stichting die is opgericht om de ontwikkeling van het onderwijs en onderzoek in België te bevorderen.

Ieder jaar kent de Francqui-Stichting twee leerstoelen toe aan elke Belgische universiteit. De stichting benoemt voor iedere leerstoel een hoogleraar uit binnen- of buitenland om het onderwijs binnen de leerstoel te organiseren.

Het onderwerp van deze leerstoelen wordt door de universiteiten zelf aangedragen en komt in het geval van Bouvy overeen met zijn leerstoel aan de Universiteit Utrecht: Farmaceutische Patiëntenzorg.

Bouvy start de tijdelijke leerstoel met een inaugurele les op 12 februari 2019 . De titel luidt: Pillen zonder zorgen; de kunst van het geneesmiddelengebruik. Deze lezing gaf hij ook in 2010 tijdens zijn oratie.

Vervolgens zal hij tien lessen geven die grotendeels voortborduren op het masteronderwijs dat hij geeft in Utrecht. Verder zal hij regelmatig bijeenkomsten met onderwijs voor post-graduates verzorgen. Het onderwijs is een aanvulling op het reguliere curriculum van de Universiteit van Gent.

Naast zijn hoogleraarschap is Bouvy onder meer werkzaam als onderzoeker bij expertisecentrum SIR, Institute for Pharmacy Practice and Policy en openbaar apotheker in Apotheek Stevenshof in Leiden.