BlueHealth Innovation Center opent derde locatie

Naast de werking in Genk en Antwerpen komt er een uitvalsbasis in Gent, om ook daar de digitale transformatie in de gezondheidszorg te ondersteunen door stimulering van jong ondernemerschap.

Trefwoorden: #Antwerpen, #BHIC, #BlueHealth Innovation Center, #De Krook, #digitaal, #Genk, #Gent, #gezondheidszorg, #Imec, #locatie, #Mathias De Clercq, #MedTech Flanders, #Roger Lemmens, #Sofie Bracke, #UGent, #UZ Gent

Lees verder

Nieuws

( Foto: Universiteit Gent )

ENGINEERINGNET.BE - BlueHealth Innovation Center (BHIC) is een privaat-publieke samenwerking tussen overheden, bedrijven, onderzoeksinstellingen en zorgactoren. Zij begeleiden studenten, startups en zorgactoren in de uitbouw van innovatieve digitale projecten.

Met een derde locatie van BHIC in Gent, worden nu ook de Stad Gent, UGent en UZ Gent partners binnen het BlueHealth Innovation Center.

“Gent is een belangrijke startup stad in Vlaanderen. Door de aanwezigheid van de universiteit, de vele ziekenhuizen en imec, heeft Gent heel wat troeven in handen. Met de komst van het BlueHealth Innovation Center komt er een nieuwe component bij. We zijn al toonaangevend binnen de biotech wereld, en medische technologie is de volgende stap”, zegt Burgemeester Mathias De Clercq.

“De zorgeconomie is een belangrijke groeicomponent voor onze stad. Als grootste studentenstad van het land is het bijkomend aanbod naar ondersteuning voor startend ondernemerschap binnen die zorgeconomie zeer welkom. Gent omarmt de digitale economie en heel wat internationale scale-ups hebben hun wortels hier liggen”, aldus de Gentse schepen van economie Sofie Bracke.

Ook is aangekondigd dat binnen het Gentse ecosysteem de krachten gebundeld worden in De Krook. Imec, MedTech Flanders, BHIC en UGent/UZ Gent zullen nauw samenwerken om zo met één aanspreekpunt startende en bestaande ondernemers vooruit te helpen.

“Dit is een unieke combinatie. Sowieso werkt imec.istart al nauw samen met BlueHealth Innovation Center om voor HealthTech startups de beste omkadering te geven. Met deze bijkomende focus kunnen we hen nog beter helpen,” zegt Roger Lemmens, directeur Innovation Services & Solutions bij imec.

“We merken dat binnen de medische technologie de grenzen tussen hard- en software dunner worden. Dit vereist ook dat we beter samenwerken”, verklaart Prof. Pascal Verdonck, gedelegeerd bestuurder van MedTech Flanders en professor Medische Technologie aan de UGent.