Aangepaste kennis nodig in logistiek sector door digitalisering

Digitalisering en robotisering veroorzaken een omwenteling in de logistiek en hebben een effect op de gevraagde vaardigheden van professionals. Logistiek wordt ook steeds belangrijker.

Trefwoorden: #digitalisering, #logistiek, #logistieke sector, #robotisering, #vaardigheden

Lees verder

Columns

( Foto: 3dkombinat - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Vandaag gaat de krapte op de arbeidsmarkt onverwoestbaar verder, ook in de sector van supply chain en logistiek. In 2018 (Q3) tekende Statbel maar liefst 11.200 in te vullen logistieke banen op.

Ook staat de sector in de top 5 van meest bevraagde sectoren in België. Het groeiende aantal vacatures is te danken aan de steeds grotere invloed van technologie in de sector.

Dries Serré, Business Unit Manager bij Hays Purchasing & Logistics: “Supply chain en logistiek zijn in volle bloei en maken een interessante transitie dankzij technologie. Digitalisering en robotisering creëren nieuwe kansen en jobs.”

Digitalisering zorgt voor meer jobs, maar heeft ook een effect op het type vacatures die in de sector vrijkomen en op de vereiste vaardigheden bij kandidaten.

Serré: “De toename van technologie in supply chain en logistiek doet jobs en gevraagde competenties veranderen. Waar voorheen op vaardigheden als stressbestendigheid, flexibiliteit en operationele gedrevenheid gerekruteerd werd, zijn in het nieuwe landschap andere vaardigheden vereist. De sector heeft nood aan hoogopgeleide profielen die niet bang zijn voor verandering, en gebeten zijn door IT en data-analyse.”

De sector logistiek en supply chain verhuist steeds meer naar het hart van de organisatie. Serré: “We merken dat de rol van professionals in supply chain & logistiek steeds impactvoller wordt. Door hun analyses en monitoring hebben ze rechtstreeks invloed op de resultaten. Logistieke professionals evolueren naar innovatie-adviseurs van bedrijven.”

Om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen, is het belangrijk om kandidaten in versneld tempo op de job voor te bereiden. Toch is het aanbod beperkt.

Serré: “De lage instroom van kandidaten kan opgelost worden door opleidingen op nieuwe dynamische competenties en digitale jobs af te stemmen. Het aanbod van opleidingen in supply chain & logistiek in ons land uitbreiden zou gunstig zijn. Gerichte opleidingen en stages stomen jonge talenten immers helemaal klaar voor de toekomst.”