H.Essers plant extra investeringen in Genk

Logistiek dienstverlener H.Essers heeft plannen voor de verdere uitbouw van zijn sites in Genk aangekondigd. Ze gaan ook een eigen beveiligde spoorterminal nabij hun hoofdkantoor uitbouwen.

Trefwoorden: #Genk, #H.Essers, #investeringen, #logistiek

Lees verder

Techniek

( Foto: H.Essers )

ENGINEERINGNET.BE - Al hun sites samen moeten op termijn een Europees knooppunt vormen voor goederenvervoer over weg, water en spoor. Deze nieuwe van 26,2 miljoen euro komt bovenop de eerdere investering van 95 miljoen euro.

H.Essers wil de ligging en logistieke troeven van Genk binnen Europa ten volle benutten. In haar nieuw masterplan maakt het bedrijf de plannen bekend voor de uitbouw van een ambitieuze H.Essers Valley.

Dat zal in verschillende fases gebeuren. Aan de Transportlaan worden de farma activiteiten geoptimaliseerd met nieuwe temperatuur gecontroleerde magazijnen.
Daarbovenop komt de ontwikkeling van een Europees cross-dock op de oude Hörmann-site aan de Woudstraat en de uitbreiding van de IT-infrastructuur in Winterslag.

Tot deze site behoort ook de chemiesite Dry Port Genk, die vorig jaar werd aangekondigd en inmiddels operationeel is en verder werd ook al gestart met de bouw van een parkeertoren voor het nieuwe hoofdkantoor.

CEO Gert Bervoets: “Onze roots liggen in Genk, want dit is voor de hele logistieke sector een belangrijk Europees knooppunt. Van hieruit bieden we onze klanten in binnen- en buitenland synchromodale oplossingen aan door slimme combinaties van weg, spoor en water. Reeds 41% van onze huidige vloot kunnen we vandaag synchromodaal inzetten.”

Met de eerste rechtstreekse verbinding tussen Genk en Triëst, zette H.Essers eerder deze maand al een belangrijke stap in de uitbreiding van haar synchromodaliteitsnetwerk, waarbij goederen niet enkel meer vanuit de eigen magazijnen per vrachtwagen getransporteerd worden maar dus ook via het spoor.

Het bedrijf heeft ook de ETG-spoorterminal nabij het hoofdkantoor overgenomen van Lineas en LRM. Deze eigen spoorterminal zal worden beveiligd en uitgerust volgens de strengste normen die van toepassing zijn binnen de drie strategische markten: chemie, farma en hoogwaardige producten.

In ons land zullen H.Essers en Lineas verder inzetten op de ontwikkeling van de spoorlijnen Genk-Antwerpen en Antwerpen-Gent-Zeebrugge, zodat het vervoer van en naar de havensteden vlot en duurzaam kan verlopen.

Verder wordt er ook geïnvesteerd in de bouw van nieuwe IT-infrastructuur en -technologieën. Dit is nodig om geavanceerde systemen in-house te kunnen blijven ontwikkelen voor oplossingen op maat van de klant.