TenneT kiest Jan De Nul voor offshore kabelreparaties

Jan De Nul Group heeft een raamovereenkomst met TenneT ondertekend voor de herstelling van onderzeese hoogspanningskabels ten noorden van het Duitse Bremerhaven.

Trefwoorden: #Bremerhaven, #convertorstations, #Duitsland, #hoogspanningskabels, #HVAC-kabels, #HVDC-kabels, #Jan De Nul, #kabels, #Offshore, #onderzees, #reparaties, #stroomnet, #stroomvoorziening, #TenneT, #windmolenparken

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul Group )

ENGINEERINGNET.BE - De Europese netbeheerder TenneT streeft ernaar om een betrouwbare en ononderbroken levering van elektriciteit in zijn hoogspanningsnet te garanderen.

Met dit contract stelt TenneT Jan De Nul Group aan om binnen de contractuele periode te mobiliseren in geval van storingen of defecten aan de offshore hoogspanningskabels.

Deze laatste zal instaan voor de reparaties van TenneT’s HVAC-kabels, die de windmolenparken op zee verbinden met de offshore convertorstations of met het stroomnet aan land, alsook voor de reparaties van alle HVDC-kabels die de offshore convertorstations verbinden met het net aan land.

Alle nieuwe kabelverbindingen die binnen de duur van de raamovereenkomst worden geïnstalleerd, zullen ook binnen de scope van Jan De Nul vallen. Het contract loopt over een periode van 24 maanden met twee optionele verlengingen van elk 12 maanden.

Er werd reeds gestart met het voorbereidende studiewerk voor deze kabelreparaties. In geval van storingen of defecten aan de offshore hoogspanningskabels zal onmiddellijk een van de offshore kabelleggers gemobiliseerd worden.

In 2018 installeerde dit schip hoogspanningskabels voor de verbinding van de offshore windparken Trianel Windpark Borkum en Borkum Riffgrund II met TenneT’s convertorstations DolWin Gamma en Alpha. Ook deze kabels maken deel uit van de scope.