KU Leuven en UGent-onderzoekers ontvangen ERC Advanced Grants

Onderzoek & Wetenschap 1/04/2019 14:59:41

Naast Paul Heremans ontvangen nog zes onderzoekers aan de KU Leuven en vier onderzoekers aan de UGent een prestigieuze ERC Advanced Grant ter waarde van 2,5 miljoen euro.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vijf laureaten van FWO-Excellentieprijzen bekend gemaakt

Supercontinuum: stap voor stap naar een brede waaier van kleuren

Drie VUB-wetenschappers worden coördinator bij CERN

Onderzoekers bouwen sensor van slechts 11 atomen

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Oprichting onderzoeksfaciliteit om micro-organismen beter te benutten

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De European Research Council (ERC) heeft onlangs haar Advanced Grants voor dit jaar uitgereikt. Deze prestigieuze beurzen, uitgereikt aan individuele onderzoekers voor een periode van vijf jaar, bedragen ongeveer 2,5 miljoen euro.

ERC Advanced Grants worden toegekend aan hoofdonderzoekers (‘Principal Investigators’) uit alle domeinen. Onderzoekers die in aanmerking willen komen, moeten gevestigde waarden zijn in hun domein en nog actief onderzoek verrichten.

Verder moeten ze de voorbije tien jaar ook een uitzonderlijk track record hebben opgebouwd en moeten ze verbonden zijn aan een gastinstelling in een EU-lidstaat of een ’associated country’.

Alle aanvragen worden geëvalueerd op basis van één enkel criterium: de excellentie van zowel het project als de onderzoeker zelf. Enkel de hoogst gerangschikte voorstellen krijgen financiering. << (Guy Leysen) (foto: © thebluediamondgallery.com)

Meer over de KU Leuven-onderzoekers en hun onderzoek:

  1. Professor Guy Boeckxstaens van TARGID (Translationeel Onderzoek van Gastro-enterologische Aandoeningen) kreeg een ERC Advanced Grant voor zijn project “NEUMACS: Neuron-associated macrophages in the gut as novel target for the treatment of enteric neuropathies”.
  2. Professor Bart De Strooper (KU Leuven en VIB) kreeg een ERC Advanced Grant voor zijn project "CELLPHASE_AD. Genetics to understand cellular components of Alzheimer Disease pathogenesis".
  3. Professor Rony Keppens van het Departement Wiskunde kreeg een ERC Advanced Grant voor zijn project "PROMINENT. Solar prominences: unraveling the ultimate condensation catastrophe".
  4. Professor Johan Martens van het Centrum voor Oppervlaktechemie en Katalyse kreeg een ERC Advanced Grant voor zijn project "WATUSO: Water Forced in Hydrophobic Nano-Confinement: Tunable Solvent System
  5. Professor Batja Mesquita van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen kreeg een ERC Advanced Grant voor haar project "Emotional Acculturation: Emotions as Gateways to Minority Inclusion".
  6. Professor Valeria Pulignano van de Faculteit Sociale Wetenschappen kreeg een ERC Advanced Grant voor haar project "REsPecTMe Resolving Precariousness: Advancing the Theory and Measurement of Precariousness across the paid/unpaid work continuum".


Meer over de UGent-onderzoekers en hun onderzoek:
  1. Wout Boerjan (UGent / VIB): Large-scale identification of secondary metabolites, metabolic pathways and their genes in the model tree poplar
  2. Dirk Inzé (UGent / VIB): A novel breeding strategy using multiplex genome editing in maize
  3. Yves Van de Peer (UGent / VIB): Replaying the ‘genome duplication’ tape of life: the importance of polyploidy for adaptation in a changing environment
  4. Kodi Ravichandran (UGent / VIB): Unexpected connections between a phagocytic machinery and mammalian fertilization


Leestip
ERC Advanced Grant voor ontwikkeling van dunnefilm lichtbronnen en lasers

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

John Cockerill lanceert het fonds Industrya voor industriële transformatie, samen met FPIM, SRIW & W.IN.G, Noshaq en LRM. Met een incubator en accelerator voor start-ups en scale-ups.

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Partners