Hannover Messe 2019 stond in teken van digitale transformatie

Economie 8/04/2019 14:39:32

Kunstmatige intelligentie in de industrie en robotica, het potentieel van de nieuwe 5G-standaard, ... waren enkele belangrijke onderwerpen op deze vakbeurs voor industriële technologie.

Lees hieronder verder   
Verwant

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Vakbeurs wire en Tube door corona verplaatst naar 7-11 december

Materials+Eurofinish+Surface verplaatst naar volgend jaar

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

Maintenance en Pumps & Valves: trefpunt voor onderhoud en procesindustrie

Ondanks het Coronavirus toch succesvol INE2020

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 17/06/2020 tot 19/06/2020

World Nuclear Exhibition

Parc des expositions - Parijs

van 23/06/2020 tot 25/06/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Keuze van de redactie

(4/6) Vydraulics neemt Doedijns Group International over

(3/6) Lantis gunt realisatie Scheldetunnel aan consortium THV COTU

(2/6) Meest massieve botsingsproduct ooit in versneller waargenomen

(2/6) Alle offshore windparken aangesloten op MOG in Noordzee

(28/5) CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

(27/5) Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de raad van bestuur van de Deutsche Messe: "Meer dan 215.000 bezoekers gebruikten de beurs om te investeren in nieuwe technologieën en hun bedrijf voor te bereiden op de toekomst. Alleen Hannover biedt de uitgebreide kijk op toepassingsscenario's, het potentieel en de interactie van Industrie 4.0, kunstmatige intelligentie, 5G en energieoplossingen."

Ongeveer 6.500 exposanten uit de hele wereld presenteerden oplossingen voor de toekomst van productie en energievoorziening, waaronder meer dan 500 voorbeelden van de inzet van kunstmatige intelligentie in industriële productie, 5G-toepassingen en oplossingen voor de energie- en mobiliteitsovergangen. De exposanten spraken achteraf ook hun waardering uit voor deze beurs.

Robotica was ook een grote aantrekkingskracht voor bezoekers. Toonaangevende robotfabrikanten en robotica-startups demonstreerden real-world toepassingen voor alle industriesectoren. Met 160 exposerende bedrijven onderscheidde partnerland Zweden zich als een hightech-land.

Bijna 40% van de 215.000 bezoekers van de show kwam uit het buitenland. De topbezoekers na Duitsland waren China (7.200), Nederland (5.900), Italië (3.400) en de VS (3.400). Partnerland Zweden heeft 2.600 bezoekers bijgedragen.

Nokia en Qualcomm presenteerden de bezoekers een allereerste 5G-testomgeving. Hierdoor konden zowel aanbieders van oplossingen als potentiële gebruikers het potentieel van deze nieuwe norm voor mobiele telecommunicatie voor industriële toepassingen demonstreren en uitproberen.

Verder waren er nog verschillende fora en conferenties waarbij experts uit de industrie, overheid en de R&D-gemeenschap met elkaar in dialoog gingen over onderwerpen als Industry 4.0, AI en de toekomst van werk. << (Guy Leysen) (foto: © Deutsche Messe)

De volgende Hannover Messe wordt georganiseerd van 20 tot 24 april 2020, met Indonesië als officieel partnerland.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Korte­termijn­geheugen­verlies batterijloze apparaten opgelost?

Een internationaal onderzoeksteam, met onder meer TU Delft, heeft een nieuw systeem ontwikkeld waarmee batterijloze apparaten tijdens korte stroomonderbrekingen de tijd kunnen onthouden.

Belg krijgt leiding over wereldwijd R&D-centrum AB InBev

Sinds kort is David De Schutter de nieuwe Global Vice President van het Global Innovation & Technology Center (GITEC) van AB InBev in Leuven, hun wereldwijde R&D-centrum.

Nieuwe ‘wervelende’ magnetische toestand in puur element periodiek systeem

De Radboud Universiteit en de Universiteit van Uppsala hebben ontdekt dat neodymium bestaat uit een zee van wervelende magneetjes die op diverse snelheden draaien en steeds veranderen.

LUMC bouwt grote stamcelfaciliteit voor Europese partners

In deze nieuwe faciliteit zal onderzoek gedaan worden op het gebied van regeneratieve geneeskunde, zoals gekweekte insuline producerende bètacellen voor diabetespatiënten.

Gaspar Gascon wordt CTO bij Punch Powertrain

Punch Powertrain, onafhankelijk leverancier van innovatieve en energie-efficiënte aandrijfsystemen voor autoconstructeurs, heeft Gaspar Gascon aangesteld als Chief Technology Officer (CTO).

Succesvolle testen ontgassen binnenvaartschepen in North Sea Port

North Sea Port is gestart met het testen van dampverwerkings-installaties om binnenvaarttankers met een nieuw ontwikkelde installatie veilig en gecontroleerd restdampen te laten verwerken.

Meest massieve botsingsproduct ooit in versneller waargenomen

Het ATLAS-experiment heeft in botsingen van protonen in de Large Hadron Collider op CERN aanwijzingen gevonden voor processen waarbij vier topquarks tegelijk ontstaan.

Alle offshore windparken aangesloten op MOG in Noordzee

Met de aansluiting van het laatste offshore windpark Seastar is Elia’s 'stopcontact op zee' nu helemaal compleet. Het schakelplatform bundelt nu de exportkabels van 4 offshore windparken.

B&R-breidt gamma compacte PLC’s uit

B&R biedt een nieuwe Compact-S PLC aan met 512 MB RAM en 2 GB intern flash-geheugen. Dit geeft de X20CP0484-1 meer RAM-capaciteit dan eerdere modellen uit deze serie. Dit is ideaal voor toepassingen met hoge eisen aan geheugen en prestaties. Met Ethernet, POWERLINK, USB en RS232 biedt deze PLC tal van communicatie-opties.

Partners