• 09/04/2019

Inspectie en diagnose van isolatoren in onderstations

Wanneer een isolator defect raakt, kan dit een grote stroomstoring tot gevolg hebben. De kans is groot dat dit defect meerdere componenten treft, waardoor het probleem verder escaleert.

Trefwoorden: #Flir, #infraroodcamera, #isolatoren, #onderstation

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Maar omdat isolatoren zich vaak op grote hoogten bevinden, is het lang niet altijd even gemakkelijk om ze te controleren op mogelijke defecten.

En aangezien de inspecties bemoeilijkt worden, wordt het ook een hele opgave om een probleem vast te stellen. De component die defect dreigt te raken, kan zich in het binnenste van de isolator bevinden. Dat maakt het nog lastiger de temperatuur op een afstand nauwkeurig te meten.

Een oplossing
Door de temperatuur te bewaken met een combinatie van warmtebeeldcamera's, kunt u isolatoren inspecteren en dreigende defecten voortijdig vaststellen. Met een warmtebeeldcamera als de FLIR E8 scant u moeiteloos op temperatuurverschillen en hotspots om het probleemgebied te lokaliseren.

Daarna schakelt u over op een hoogwaardige warmtebeeldcamera, zoals de FLIR T640, om de aard van het probleem vast te stellen. Met dit type warmtebeeldcamera kunt u kleine afwijkingen detecteren en beschikt u over de meest nauwkeurige beelden op grote afstand.

Het resultaat
Door regelmatig inspecties met een warmtebeeldcamera uit te voeren, kunt u defecten lokaliseren, de ernst van het probleem vaststellen en corrigerende maatregelen nemen voordat er een incident plaatsvindt. Zo zorgt u voor een veiligere werkomgeving, meer efficiëntie over het hele net én tevreden klanten.


Wilt u weten hoe FLIR u kan helpen bij het inspecteren van onderstations en systemen voor elektriciteitstransport, of een productdemonstratie inplannen?
Ga dan naar: www.flir.com/substation-transmission

Voor meer informatie:
FLIR Systems Trading Belgium BVBA
Luxemburgstraat 2 – B-2321 Meer
Ruud Heijsman - ruud.heijsman@flir.com

Over FLIR Systems, Inc.
FLIR Systems, opgericht in 1978, is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf dat zich richt op intelligente oplossingen voor defensie en industriële en commerciële toepassingen. De visie van FLIR Systems is om “The World’s Sixth Sense” te zijn door technologieën te ontwikkelen die professionals helpen meer doordachte besluiten te nemen die levens en bestaansmiddelen redden.
Ga voor meer informatie naar www.flir.com  en volg @flir.