Studentenproject Salivaid wint eerste Jong Voka Gen Z Award

De studenten Thibaut Santermans (UHasselt) en Bernard Schiepers (Hogeschool PXL) bouwden een app, die aan de hand van speeksel een gepersonaliseerd gezondheidsprofiel kan opstellen.

Trefwoorden: #Amigrow, #app, #Bernard Schiepers, #Filip Biesmans, #gezondheid, #Hogeschool PXL, #Jong Voka, #Jong Voka Gen Z Award, #KBC, #KvK Limburg, #Limburg, #Salivaid, #speeksel, #Thibaut Santermans, #U-Block, #UHasselt, #Vlaanderen, #VOKA

Lees verder

Techniek

( Foto: VOKA )

ENGINEERINGNET.BE - Jong Voka verenigt jonge ondernemers en high potentials in Vlaanderen, en is onderdeel van het Vlaams netwerk van ondernemingen (VOKA). Het is de eerste keer dat deze prijs werd uitgereikt. Jong Voka Limburg wil op die manier jong ondernemerschap aanmoedigen bij studenten.

Na een lang voorbereidingsparcours werd onlangs in discotheek Versuz, gelegen in Hasselt, voor 300 aanwezigen de finale pitchsessie georganiseerd voor de award.

Salivaid, het project van Santermans en Schiepers wist uiteindelijk de jury en het publiek te overtuigen. Zij bouwden de sterkste businesscase voor dit startersidee. Ook de andere finalisten, U-Block en Amigrow, toonden zich ambitieus en veelbelovend.

De winnaars gaan dankzij de Belgische bank-verzekeringsgroep KBC naar huis met een geldprijs van 15.000 euro. Voka – KvK Limburg vult dat prijzenpakket aan met opleidingen ter waarde van 10.000 euro.

De drie finalisten volgden in maart een intens begeleidingstraject met de hulp van Jong Voka Limburg-leden en bestuursleden van Voka - KvK Limburg. Ook werd er een ondernemershackathon georganiseerd waar deelnemers alle middelen kregen om hun idee op korte tijd een boost te geven.

“We zijn erg trots op de winnaars, maar eigenlijk is deze wedstrijd een verhaal van ‘wij’”, vertelt Jong Voka Limburg-voorzitter Filip Biesmans. “De connectie die studenten en jonge ondernemers tijdens het wedstrijdtraject maken, is voor ons de essentie."

"Je leert veel meer als je jouw idee kan toevertrouwen aan een ervaren klankbord. Die ervaringsuitwisseling staat ook bij Jong Voka Limburg centraal. ‘Wij Jong Voka’ is een verhaal van ons allemaal.”