• 10/04/2019

Watson-Marlow lanceert Qdos pomp voor mobiele toepassingen

De nieuwe Qdos slangenpompen met een 12-24 V DC voeding van de Watson-Marlow Fluid Technology Group zijn ideaal voor pompwerkzaamheden in de landbouw en voor op vrachtwagens.

Trefwoorden: #pompen, #Qdos, #Watson Marlow

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Voortbouwend op de zeer succesvolle Qdos serie van chemische slangenpompen, brengt Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) een versie voor mobiele en afgelegen toepassingen op de markt die kan worden aangedreven met een 12-24V DC voedingsbron.

Deze nieuwe Qdos slangenpomp helpt elke gebruiker die een nauwkeurige, goed geregelde doseerpomp nodig heeft, waar netspanning niet binnen het bereik of praktisch in het gebruik is.

Qdos slangenpompen bevorderen de productiviteit en verminderen chemisch afval via nauwkeuriger, lineaire en herhaalbare dosering, dan conventionele solenoïde of met een stepper aangedreven membraandoseerpompen.

Hierdoor kunnen Qdos gebruikers chemische kosten verlagen, zelfs als ze moeilijke vloeistoffen doseren of wanneer druk, viscositeit en het gehalte vaste stoffen verschilt. Dit vermogen wordt gecombineerd met slangenpomptechnologie om voor nauwkeurige, continue, vlotte doorstroming te zorgen voor het optimaal mengen van vloeistoffen.

De nieuwe 12-24V DC versie is geschikt voor afgelegen statische en mobiele met accu gevoede toepassingen en wordt typisch gebruikt voor coating van zaden en irrigatie van gewassen, waterzuivering/bemonstering op afstand, zuivering van drinkwater en pompwerkzaamheden op vrachtwagens, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Voor toepassingen op zeer afgelegen locaties kan de pomp werken op accu’s die via zonnecellen, andere duurzame energiebronnen of scheidingsrelais worden opgeladen. Dit product is betrouwbaar, werkt autonoom en heeft geen aanvullende componenten nodig.

Uiteindelijk, met de aanvulling van deze nieuwe variant op het bestaande assortiment van WMFTG, is Qdos nu de eerste keus waar het chemische dosering betreft in toepassingen en op locaties waar praktische toegang tot het elektriciteitsnet niet mogelijk is.


Voor meer informatie:
Watson Marlow Fluid Technology Group (WMFTG)
Industriepark 5 - B-9052 Zwijnaarde
T: +32 (0) 9 225 94 57
info@wmftg.be - www.watson-marlow.com/be-nl

Lees méér over: Watson Marlow



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.