Osimis haalt 2,3 miljoen euro groeikapitaal op

De Luikse start-up ontwikkelt het Lify-platform, dat een ergonomische bediening biedt van de open-source Orthanc server, voor uitwisseling van medische beeldvormende onderzoeken.

Trefwoorden: #AI, #beeldvorming, #Erik Ranschaert, #Frédéric Lambrechts, #Gaudeto, #Jacques Galloy, #Lify, #Luik, #Marc Nolet, #medisch, #onderzoeken, #open-source, #Orthanc, #Osimis, #Physiol, #server, #software, #Sébastien Jodogne, #Trasis, #Universitair Ziekenhuis, #WSL

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Osimis )

ENGINEERINGNET.BE - Orthanc is een open-source server voor medische beeldvorming, compatibel met webtechnologieën en gratis te gebruiken. Het is sinds de lancering in 2011 al ruim 230.000 keer wereldwijd gedownload.

Sébastien Jodogne, Chief Scientific Officer van Osimis, heeft Orthanc opgestart binnen het departement medische fysica van het Universitair Ziekenhuis van Luik. Vervolgens is Osimis daar in 2015 als bedrijf uit voortgekomen.

Osimis is een pionier op het gebied van software-oplossingen voor medische beeldvorming, bijbehorende oplossingen en aanverwante diensten. Doel is om de interoperabiliteit van partijen in klinisch en medisch onderzoek mogelijk te maken. Het bedrijf is geïncubeerd door WSL en heeft 15 mensen in dienst.

Het commerciële platform Lify biedt een snelle en ergonomische bediening van Orthanc voor de gezondheidszorg. Het gaat daarbij om inter-hospitale uitwisselingen, distributie van patiënten en integratie met kunstmatige intelligentiepartners.

'Deze fondsenwerving stelt ons in staat de ontwikkeling en internationale expansie van Lify te versnellen,' aldus Frédéric Lambrechts, CEO van Osimis. Het bedrijf wil zijn aanwezigheid in Europa, Noord-Amerika en Azië versterken.

'Onze benadering brengt AI innovatie dichter bij de klinische praktijk in de context van medische beeldvorming. We zijn op zoek naar computerwetenschappers en commerciële medische technologie om de vraag bij te houden.'

Ook heeft het bedrijf een nieuwe raad van bestuur gevormd, met onder meer Marc Nolet (oprichter van Physiol, intraoculaire lenzen), Trasis (leider in radiofarmacie), Dr. PhD Erik Ranschaert (radioloog en expert in kunstmatige intelligentie) en Jacques Galloy (Gaudeto, digitale beeldvorming).


Video: