AMable-project lanceert nieuwe oproep voor experimenten

Voor het tweede jaar op rij is het Europese AMable-project op zoek naar innovatieve ideeën voor producten die additive manufacturing vereisen.

Trefwoorden: #additive manufacturing, #AMable, #België, #databackbone, #EU, #experimenten, #Horizon 2020, #I4MS Factories of the Future, #innovatie, #productidee, #Sirris, #technologie

Lees verder

Nieuws

( Foto: AMable - © GRM/MTC )

ENGINEERINGNET.BE - Het AMable-project biedt haar diensten opnieuw aan voor kleine en middelgrote ondernemingen binnen de Europese Unie en lanceert hiertoe een nieuwe oproep voor experimenten.

De oproep is bedoeld om dit soort bedrijven in staat te stellen additive manufacturing te introduceren dankzij financiële steun en AMable Services.

Deze diensten zijn gericht op ondersteuning en bijscholing van werknemers op het gebied van ontwerp voor additive manufacturing, technologieontwikkeling, vaardigheden en opleiding, en op ondersteuning van hun bedrijfsontwikkeling.

Gedurende het hele ontwikkelingsproces van een innovatief productidee tot de realisatie ervan krijgen de geselecteerde teams ondersteuning van het AMable-consortium. Het vult de kennis en bekwaamheid van het team aan en bundelt alle inspanningen voor een baanbrekend productresultaat.

Als een I4MS Factories of the Future-project wordt het AMable-project gesteund door het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie. Dit om de introductie van technologieën voor additive manufacturing te versnellen: vanaf het ontwerp tot de fabricage voor functionele onderdelen in de hele Europese Unie.

Bovendien zal de AMable Services Arena toegang bieden tot de beste Europese kennis op het gebied van additive manufacturing en bijgevolg de acceptatie ervan ondersteunen.

In combinatie met een digitaal geïntegreerde databackbone zullen op maat gemaakte diensten kleine en middelgrote ondernemingen helpen bij de introductie van additive manufacturing en technologische, zakelijke en opleidingsdiensten omvatten.

In het verlengde van de doelstellingen van vorig jaar is deze open oproep gericht op baanbrekende suggesties, die zullen resulteren in economisch en technologisch haalbare producten inzake additive manufacturing.


(bron: Sirris)

De oproep van AMable is verspreid via Sirris, het collectief centrum van en voor de technologische industrie in België.