• 16/04/2019

Emerson organiseerde STEM-Girlsday

Als vervolg op haar wereldwijde inzet om het STEM-onderwijs en women in STEM te promoten, organiseerde Emerson een “We Love STEM”-evenement onder de vlag van Girlsday.

Trefwoorden: #Emerson, #Girlsday, #STEM, #WeLoveSTEM

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - In totaal 190 meisjes in de leeftijd van 10-17 jaar van lokale basis- en middelbare scholen bezochten de Emerson-faciliteiten in Rijswijk, Ede, Breda en Boxtel voor een leuke en leerzame dag, en om een beeld te krijgen van vrouwen met een carrière in STEM.

De studenten van GSR Randstad, Pieter Groen, Het Streek, Veluws College en Twizon/De Wentelwiek namen deel aan fabrieksrondleidingen en genoten van een gevarieerd programma van activiteiten en interactieve workshops, waardoor ze inzicht kregen in hoe de STEM-onderwerpen worden toegepast in praktijksituaties in de productiesector.

De workshops lieten zien hoe automatiseringstechnologieën moderne productiefaciliteiten in staat stellen efficiënter te werken, inclusief manieren waarop verschillende instrumenten nauwkeurig parameters meten, zoals flow waarden en densiteit, en waarom afsluiters essentieel zijn voor de veiligheid van een fabriek.

"Emerson staat bekend om de uitgebreide ondersteuning die het geeft aan STEM-onderwijs en we waarderen het enorm dat onze leerlingen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit leuke en leerzame evenement," zei Jasper Vlierberg, teamleider op Het Streek.

"Alle meiden hebben zich niet alleen prima vermaakt, maar ze zijn ook in contact gekomen met professionals uit de industrie, en hebben kunnen zien hoe de opgedane kennis van bèta, techniek en ICT kan worden toegepast in het beroepsleven. Ik kon zien dat ze er echt van hebben genoten en de activiteiten stimulerend en nuttig vonden."

Hoewel jonge vrouwen in toenemende mate worden aangemoedigd om STEM-vakken te studeren, is er nog steeds een aanzienlijke genderkloof in de techniek.

Emerson zet zich in om die kloof te dichten en streeft ernaar om met het veelgeprezen wereldwijde “We Love STEM”-initiatief getalenteerde vrouwelijke leerlingen aan te moedigen om een carrière in de techniek na te streven.

Bovendien moedigt Emerson’s “Women in STEM”-groep activiteiten aan voor medewerkers om contact te leggen, te groeien en om women in STEM binnen de organisatie en de gemeenschap te promoten.

"Productie heeft niet alleen te kampen met een tekort aan ingenieurs, maar ook met een genderkloof omdat niet voldoende meisjes STEM-vakken volgen," zei Ximena Arias, regional leader for Women in STEM in de Benelux.

"Emerson is er trots op STEM-initiatieven over de hele wereld te ondersteunen en hecht veel waarde aan contacten met meisjes om het belang van STEM te benadrukken en hun interesse voor deze materie te ontwikkelen. We hopen dat hierdoor meer getalenteerde jonge vrouwen zullen toetreden tot de beroepsbevolking van morgen, daarmee de genderkloof dichten, en innovaties creëren om de industrieën die Emerson ondersteunt te helpen.”


Voor meer informatie over Emerson’s “We Love STEM”-initiatief, bezoek de website van We Love STEM



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.