AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

De EU-Japan Technology Transfer Helpdesk van het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation lanceert samenwerking met Gentse start-up AcademicLabs voor realisatie R&D-intensieve organisaties

Trefwoorden: #AcademicLabs, #EU-Japan Technology Transfer Helpdesk, #research, #Startit@KBC

Lees verder

Techniek

( Foto: AcademicLabs )

ENGINEERINGNET.BE - Via het AcademicLabs platform vinden bezoekers van de EU-Japan Technology Transfer Helpdesk website geschikte onderzoekspartners bij meer dan 50.000 onderzoeksgroepen aan 200 Europese topuniversiteiten.

Daarnaast vind je er Europese projecten, publicaties, klinische studies, funding calls, enz. samen op één plaats. De Gentse start-up brengt zo meer transparantie in het heel gefragmenteerde wetenschappelijke ecosysteem door twee van de meest onderzoeksintensieve geografische gebieden ter wereld te verbinden.


ACHTERGROND
De EU-Japan Technology Transfer Helpdesk is een initiatief van het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation en heeft tot doel Japanse en EU-bedrijven, -universiteiten, -onderzoekscentra en -individuen te ondersteunen bij hun zoektocht naar technologieën, de werking van technologieoverdracht te begrijpen, en de kenniskloof tussen beschikbare technologieën in de Europese Unie en Japan te overbruggen.

Het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation is een uniek initiatief van de Europese Commissie en de Japanse regering. Het heeft tot doel alle vormen van industriële, handels- en investeringssamenwerking tussen de EU en Japan te bevorderen, alsook het verbeteren van het concurrentievermogen en de samenwerking door de uitwisseling van ervaringen en knowhow tussen Europese en Japanse bedrijven te vergemakkelijken.

AcademicLabs.co is een Gentse start-up die werd opgericht na het winnen van de Battle for Talents 2015. Volgend op een traject bij incubatie- en acceleratieprogramma’s Start It @KBC, Telenet Kickstart en The Birdhouse haalde de start-up kapitaal op bij diverse investeerders.