DEME en Equinor bestuderen drijvende betonnen substructuren

DEME Offshore ondertekende een overeenkomst met Equinor om het potentieel van drijvende betonnen substructuren te bestuderen voor het geplande windmolenpark Hywind Tampen in de Noordzee.

Trefwoorden: #DEME, #drijvend windmolenpark, #Equinor, #windenergie

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - De overeenkomst met Equinor, een pionier in drijvende windparken, werd begin december 2018 ondertekend met een looptijd van vijf maanden, en de studie maakt deel uit van de engineeringwerkzaamheden vóór de definitieve investeringsbeslissing.

Het FEED-contract (front-end engineering & design) omvat het uitwerken en optimaliseren van de ontwerp- en bouwmethode voor 11 betonnen substructuren, waaronder de secundaire stalen elementen, afmeersystemen en projectuitvoeringsstrategie.

In 2017 voltooide Equinor met succes ’s werelds allereerste drijvend offshore-windmolenpark van 30 MW in Schotland. Hywind Tampen moet het eerste offshore windmolenpark worden dat energie levert aan bestaande boorplatformen.

Het windmolenpark zal bestaan uit 11 turbines van 8 MW die zullen voorzien in ongeveer 35% van de jaarlijkse energievraag van de olie- en gasplatformen Snorre en Gullfaks.