Gimv richt Life Sciences Advisory Board op

De nieuwe Life Sciences Advisory Board bestaat uit zes doorgewinterde veteranen uit de industrie met expertise in drug- en medtech-ontwikkeling, bedrijfsopbouw en fusies en overnames.

Trefwoorden: #biotech, #Gimv, #investering, #life sciences, #medtech

Lees verder

Nieuws

( Foto: dolgachov - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Michel Darnaud (voormalig president hartoperaties bij LivaNova), Peter Hirth (voormalig CEO Plexxikon), Ismail Kola (voormalig CSO UCB), Kasim Kutay (CEO Novo Holdings), Alexandre LeBeaut (CSO Ipsen) en Edwin Moses (voormalig CEO Ablynx) zullen het Gimv Life Sciences-team helpen met portfolio-ontwikkeling, deal sourcing en het beoordelen van algemene trends in de sector.

Gimv is sinds 1982 actief in Life Sciences, investeerde in meer dan 80 bedrijven en genereert een consistente IRR van het hoogste niveau. Successen zijn onder meer Ablynx, Plexxikon, Devgen, Covagen, Prosonix en Endosense.

Als onderdeel van het Health & Care-platform, wil het Life Sciences-team van Gimv investeren in early en later stage Europese biotech- en medtech-bedrijven, met investeringstickets van 10-25 miljoen euro per bedrijf.

Het Life Sciences-team, met partners Karl Nägler, Bram Vanparys en Patrick Van Beneden, beheert vandaag een actieve portefeuille van 11 bedrijven en streeft ernaar deze de komende jaren uit te breiden naar 15-20 bedrijven.