Sioen neemt deel activiteiten Techma Coatings over

Sioen Fabrics en Seyntex hebben een akkoord over de overname van een deel van het productie­apparaat, de klantenportefeuille, productformuleringen en productiemethoden van Techma Coatings.

Trefwoorden: #Seyntex, #Sioen, #Techma Coatings, #technisch textiel

Lees verder

Techniek

( Foto: Techma Coatings )

ENGINEERINGNET.BE - Techma Coatings, onderdeel van de Seyntex-groep, ontwikkelt en produceert PU, PVC en siliconen gecoat, ademend gelamineerd textiel voor regen-, sport- en werkkleding, hightech toepassingen, medische toepassingen en gezondheidszorg, tenten en dekzeilen.

Vorig jaar realiseerde dat bedrijf een omzet van ongeveer 13 miljoen euro. De transactieprijs bestaat uit een betaling van 300.000 euro voor de activa en een vast voorschot van 800.000 euro voor de voorraden die in consignatie ontvangen zullen worden.

Seyntex heeft besloten om zijn coatingactiviteiten af te stoten en om zich te concentreren op zijn kernactiviteiten, die bestaan uit de ontwikkeling, productie en marketing van hightech beschermkleding met ballistische, mes- of splinterbescherming, brandbeveiliging, bescherming tegen chemische, biologische, radiologische en nucleaire gevaren en bescherming tegen zware weersomstandigheden.

Met deze overname zal Sioen Fabrics, deel van de Sioen Industries-groep, haar positie in de markt van de technisch gecoat textiel voor o.a. matrasbescherming, kledij, spanstructuren en tenten versterken.


ACHTERGROND
Sioen Industries heeft een uitgebreid portfolio aan producten en activiteitent: extrusie van synthetische garens, vervaardiger van geweven en niet-geweven doeken en scrims, coater van technisch textiel, vervaardiger van technische beschermkledij voor professioneel gebruik en producent van kleurdispersies.