Knelpuntsectoren zoeken 18.200 hooggeschoolde profielen

Uit een rondvraag van Essenscia en Agoria, uitgevoerd door Modis, blijkt dat de biowetenschappelijke, farmaceutische en technologische sectoren op zoek zijn naar 18.200 geschoolde profielen.

Trefwoorden: #Agoria, #esscenscia, #life sciences, #Modis, #technische profielen, #vacatures

Lees verder

HR

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Belgische bedrijven die zich focussen op technologie, biowetenschappen en farmacie groeien in sneltempo, zeggen de sectorfederaties. Zo snel dat het aanbod naar experts de vraag niet kan volgen.

De meeste openstaande vragen zijn te vinden binnen de technologische sector. Volgens technologiefederatie Agoria zoeken techbedrijven naar zo’n 16.000 experten die oplossingen kunnen bieden voor allerhande projecten: van het ontwikkelen van machines tot het creëren van softwaretoepassingen.

Daarnaast schat de Belgische federatie voor life sciences en chemie Essenscia dat er net zoals vorig jaar nog zo’n 2.200 jobs ingevuld moeten worden binnen de domeinen van de chemie en biologische wetenschappen. Sterke investeringen, technologische vernieuwingen en de vergrijzing zijn hiervan de oorzaak.

Modis, onderdeel van The Adecco Group, stelde tijdens de rondvraag vast dat de knelpuntsectoren vooral zoeken naar onderzoekers, ontwikkelaars, gespecialiseerde projectmanagers en ICT-experten.

Daarom komen voornamelijk afgestudeerden met een hooggeschoolde biowetenschappen-, IT- of ingenieursopleiding in aanmerking om de in totaal 18.200 openstaande vacatures in te vullen. Maar die talenten zijn schaars in België, zoals blijkt uit de Global Talent Competitiveness Index van 2019, waarBelgië slechts op de 40ste plaats staat.