Universiteit van Brescia kiest Helmholz Benelux als partner

CSMT is een onderdeel van de Universiteit van Brescia, heeft een revolutionaire diagnose-tool voor Profinet ontwikkeld en wordt sinds kort vertegenwoordigd door Helmholz Benelux.

Trefwoorden: #CSMT, #diagnose-tool, #Helmholz Benelux, #Profinet, #Universiteit van Brescia

Lees verder

Techniek

( Foto: Helmholz Benelux )

ENGINEERINGNET.BE - De ontwikkelde tool is volledig gebaseerd op software en kan op elke PC worden geïnstalleerd. De functionaliteit is gebaseerd op meer dan 15 jaar ervaring en meer dan 1.000 service-inzetten, audits en afname inspecties hebben geleid tot deze praktische tool.

De tool omvat oplossingen voor twee toepassingen. Eén voor permanente monitoring en een voor adhoc diagnose en commissioning. Permanente monitoring zorgt voor overzicht omtrent de kwaliteit en beschikbaarheid (OEE) van Profinet-installaties.

De adhoc oplossing is met name geschikt voor troubleshooting en voor het bepalen van de kwaliteit van het netwerk bij oplevering. Een uitgebreid rapport met de meetresultaten maakt onderdeel uit van deze oplossing.

Een groot aantal plants van beroemde Italiaanse autoproducenten werden hiermee geïnspecteerd en ook grote machinebouwers maken gebruik van deze tool, met name voor het maken van een Profinet commissioning rapport.

CSMT, de Universiteit van Brescia, koos voor Helmholz Benelux op basis van de bewezen kennis rondom Profinet en Ethernet netwerken. Samen willen ze nu volgende stappen in de ontwikkeling te zetten.

De nieuwe stappen in de ontwikkeling zullen met name liggen op het gebied van Artificial Intelligence (AI). Op basis van bigdata zal kunstmatige intelligentie ervoor gaan zorgen dat gebruikers van de tool extra ondersteund worden in het nog sneller oplossen van storingen.