1,36 miljoen euro voor iFLUX’ unieke grondwater technologie

Investeringsfondsen Qbic II en VMH (Vlaamse Milieuholding) zorgden voor een kapitaalsinjectie van 1,36 miljoen in de Vlaamse start-up iFLUX, een spin-off van VITO en Universiteit Antwerpen.

Trefwoorden: #grondwater, #iFLUX, #start-up, #UAntwerpen, #VITO

Lees verder

Techniek

( Foto: iFLUX )

ENGINEERINGNET.BE - Deze start-up ontwikkelde een meettechniek, die de effectieve verspreiding van verontreiniging in bodem en grondwater in kaart brengt.

Tim Op ‘t Eyndt, CEO van iFLUX: “Onze klanten krijgen met behulp van flux resultaten veel beter zicht op de risico’s van een bodemverontreiniging, en zijn zo in staat om een gerichter en kostefficiënter saneringsplan op te stellen.”

Het bedrijf voert vandaag voornamelijk projecten uit in Vlaanderen, dat onder impuls van OVAM een voortrekkersrol speelt in duurzaam grondwaterbeheer met innovatieve technieken.

De problematiek is echter globaal en deze kapitaalronde zal hen helpen om hun technologie over de grenzen heen te dragen. Er wordt in eerste instantie naar de omliggende landen en de Verenigde Staten gekeken.

Het verhaal van iFLUX startte in 2017, toen Goedele Verreydt, Tim Op ‘t Eyndt en Filip Meesters hun innovatieve technologie lanceerden. De investering zal verder ook worden ingezet voor de uitbouw van het team en de digitalisatie van de technologie.