• 04/06/2019

Net-betrouwbaarheid verbeteren met warmtebeeldtechnologie

Als u een probleem met een luchtlijn niet tijdig opmerkt, kan dit ontaarden in een kostbare stroomstoring. Duizenden van uw klanten komen dan zonder stroom te zitten.

Trefwoorden: #Flir, #luchtlijnen, #warmtebeeldtechnologie

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Daarom moeten er regelmatig inspecties worden uitgevoerd. Maar er kan een hoop ongezien aan het blote oog voorbijgaan, vooral als u niet dicht genoeg bij het object van inspectie kunt komen.

Defecten in isolatoren of lijnconnectoren, een slechte of defecte aansluiting of oxidatie op de connectoren blijven vaak onopgemerkt – totdat het te laat is.

Een oplossing
Met een warmtebeeldcamera voert u uw inspecties uit op een contactloze en nietinvasieve manier. Dat maakt de camera een onmisbaar hulpmiddel voor predictief onderhoud in doorlopende inspectieprogramma's. Voordat apparatuur uitvalt, wordt deze eerst warm.

Door luchtlijnen regelmatig na te lopen met een warmtebeeldcamera, krijgt u een volledig beeld van alle potentiële problemen. Te inspecteren componenten zijn klein en vaak lastig te bereiken. Kies daarom voor een warmtebeeldcamera met een hoge resolutie, zoals de FLIR T1020 met een lens van 12°.

Daarmee detecteert u van een afstand potentiële problemen snel en nauwkeurig. Wanneer de mast of lijncomponenten moeilijk te bereiken zijn, is een drone voorzien van een IR-camera en een digitale camera de perfecte oplossing, zoals de M210 met de XT2.

Het resultaat
Als u regelmatig inspecties met een warmtebeeldcamera uitvoert, kan uw bedrijf hotspots vroegtijdig herkennen en blijft u defecten voor.

Daarmee wordt de hoeveelheid onverwachte uitvaltijd tot 90% teruggedrongen, gaan onderhoudskosten omlaag en kunt u voorrang geven aan reparatiewerkzaamheden en deze inplannen.

U voert inspecties uit op een veiligere afstand van de lijnen en componenten, terwijl u toch nauwkeurige temperatuurmetingen verkrijgt.


Wilt u weten hoe FLIR u kan helpen bij het inspecteren van systemen voor elektriciteitsdistributie, of een productdemonstratie inplannen?
Ga dan naar: www.FLIR.com/power-distribution

Voor meer informatie
FLIR Systems Trading Belgium
Luxemburgstraat 2 - 2321 Meer
Ruud Heijsman - ruud.heijsman@flir.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.