DHL Express investeert in distributiecentrum in Roeselare

Inkomende goederen worden niet meer opgeslagen, maar meteen ingeladen bij de uitgaande goederen. Bijna elke seconde van de dag wordt zo een pakje behandeld - ongeveer 3.000 per uur.

Trefwoorden: #BREEAM, #DHL Express, #distributiecentrum, #koerier, #vrachtwagens, #West-Vlaanderen, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: DHL Express )

ENGINEERINGNET.BE - Met de start van de eerste werken op een terrein van bijna 13.000 m², is de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum in Roeselare een feit.

De komst van het nieuwe magazijn trekt de vestiging van koeriersdienst DHL Express aan. Daarmee komt de logistieke speler opnieuw naar West-Vlaanderen, wat minstens 75 jobs in de regio oplevert.

Deze 75 werknemers krijgen een nieuw magazijn van ongeveer 2.800 m², waar zes vrachtwagens op hetzelfde moment kunnen aanrijden.

In totaal komen er op de nieuwe bedrijfssite 3 inritten, 60 laad- en loskades voor lichte vrachtwagens en bestelwagens, een afzonderlijke parking voor werknemers, klanten en bezoekers, en fietsenstallingen. Verder komt er ook een kantoorgebouw van zo’n 400 m² voor het personeel.

Het nieuwe Service Center van DHL Express wordt een duurzaam gebouw. Het krijgt daarvoor een BREEAM- certificaat: een internationaal duurzaamheidskeurmerk dat wijst op een minimale milieu-impact. Op het dak komen er zonnepanelen. Bijna 1.000 vierkante meter van de nieuwe site bestaat uit groenvoorziening.

“Dit nieuwe Service Center krijgt de meest milieuvriendelijke oplossingen en technologieën. Dit om ervoor te zorgen dat we een stap dichter komen bij de missie van Deutsche Post om tegen 2050 nul procent uitstoot te genereren,” aldus Danny Van Himste, CEO DHL Express.

DHL Express sloot een huurovereenkomst voor 15 jaar met projectontwikkelaar Global Estate Group, dat de deze site in 2014 in handen kreeg.