Siemens implementeert testen voor ’Connected en Automated Driving’

Streetwise, de real-world scenario database van TNO voor geautomatiseerd rijden, is vanaf heden te gebruiken in Siemens simulatieomgeving Simcenter Prescan.

Trefwoorden: #CAD, #Connected en Automated Driving, #Siemens, #TNO, #verkeersveiligheid

Lees verder

Techniek

( Foto: TNO )

ENGINEERINGNET.BE - De verwachting is dat Connected en Automated Driving (CAD) een sleuteltechnologie wordt voor het bereiken van meer verkeersveiligheid.

Naarmate CAD-systemen steeds meer geïntegreerd en complex worden, voldoet individuele fysieke controle van separate functies niet langer om praktische veiligheid op de weg te garanderen.

De StreetWise-methodiek van TNO is ontworpen om een real-world scenario database samen te stellen en te onderhouden die nodig is voor simulatie, testen en validatie van CAD-functies in virtuele omgevingen zoals Simcenter Prescan.

TNO's StreetWise biedt statistische karakterisering van het rijgedrag. Dit behelst de waarschijnlijkheid van scenarioklassen en de variatie binnen die scenarioklassen.

Op deze wijze kunnen testingenieurs de real-world dekking van tests berekenen en antwoord krijgen op de vraag: 'Heb ik genoeg getest?'

Siemens Simcenter Prescan maakt direct zoeken en importeren van scenario’s mogelijk met behulp van de StreetWise-web-API van TNO. Scenario's worden geïmporteerd met behulp van de open standard OpenSCENARIO.

Op deze manier worden real-world scenario's beschikbaar voor grootschalige tests in de Siemens Simcenter-tool omgeving. Met gebruik van de test automation tooling HEEDS kan het testen beperkt blijven tot de kritische bandbreedte en kan het systeemgedrag worden vastgesteld.

Deze succesvolle Proof of Concept met Siemens biedt goede perspectieven aan de industrie en de ontwikkeling van CAD-systemen. Het maakt snellere validatie van systemen voor CAD mogelijk.