Tankopslagbedrijf Standic vestigt zich in Antwerpse haven

Het Nederlandse tankopslagbedrijf Standic, onderdeel van familiebedrijf Hametha, gaat in Antwerpen een nieuwe chemie opslagterminal realiseren en en zal zo haar capaciteit verdubbelen.

Trefwoorden: #Antwerpse Haven, #chemie, #opslagterminal, #Standic

Lees verder

Techniek

( Foto: Standic )

ENGINEERINGNET.BE - Standic, dat in het Nederlandse Dordrecht al een terminal heeft, bouwt een nieuwe opslagterminal aan het 5de Havendok in Port of Antwerp.

Deze terminal zal in de eerste fase een opslagcapaciteit hebben van ongeveer 95.000 m³, maar heeft een potentiële totale opslagcapaciteit van ongeveer 230.000 m³. Het wordt een uitvoerig geautomatiseerde state-of-the-art terminal met duurzaamheidsambities (bv. walstroom), aangepast aan de wensen van de klant.

De investeringsbijdrage voor de nieuwe opslagterminal bedraagt zo’n 200 miljoen euro en de oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2021.

Het bedrijf werkt op deze manier ook mee aan de duurzame uitbouw van het Antwerpse havenplatform. Naast deze bereikbaarheid over water voor zowel binnen- als zeevaart, is de ligging ook gunstig voor vervoer over het spoor.