Investering van 3,6 miljard euro in farmaceutische industrie

Bedrijfsnieuws 25/06/2019 13:31:14

Innovatieve farmaceutische bedrijven investeerden dit bedrag in 2018 in de medische sector, op het gebied van Onderzoek & Ontwikkeling. Dit bewijst nogmaals de Europese koppositie van België.

Lees hieronder verder   
Verwant

LUMC bouwt grote stamcelfaciliteit voor Europese partners

500.000 euro voor internationale expansie van scale-up BioRICS

Verschillende data-analyses leiden tot andere resultaten

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

Onderzoekers vinden weg naar antilichamen tegen COVID-19

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(28/5) CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

(27/5) Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Farmaceutische bedrijven investeerden vorig jaar 3,6 miljard euro in de Belgische medische gemeenschap. Onderdeel hiervan zijn de investeringen gedaan door lidbedrijven van Pharma.be.

104 van deze lidbedrijven investeerden 171 miljoen euro in ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek en vorming van de Belgische medische gemeenschap. Dat blijkt uit de vierde publicatie van het transparantieplatform Betransparent.be.

Deze farmaceutische bedrijven investeerden vorig jaar in samenwerkingen met gezondheidsorganisaties, zoals universiteiten, ziekenhuizen, artsen- en apothekersverenigingen, onderzoeksorganisaties uit de agro-industrie, zorgverstrekkers en patiëntenverenigingen in België.

Nieuw dit jaar is dat ook de bedrijven die geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik ontwikkelen inzage geven in hun samenwerkingen.

De verdeling van dit bedrag over de verschillende categorieën is nagenoeg dezelfde als de voorbije jaren en wijst op stabiele investeringen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.

Verdeling investeringen:

  • 65% (111,6 miljoen euro) naar wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld klinische studies.
  • 8,5% (14,5 miljoen euro) naar schenkingen en toelagen.
  • 14% (24,2 miljoen euro) naar wetenschappelijke manifestaties.
  • 7,2% (12,3 miljoen euro) naar vergoedingen voor consultancy opdrachten en diensten.
  • 5% (8,7 miljoen euro) naar samenwerkingen met patiëntenverenigingen.

De samenwerkingen tussen farmaceutische bedrijven en de medische gemeenschap helpen beide partijen om de vinger aan de pols te houden tijdens het ontwikkelingsproces van nieuwe geneesmiddelen.

Frequente contacten en uitwisseling van informatie over hoe nieuwe geneesmiddelen het best passen in het zorgtraject van de patiënten zijn daarbij van grote waarde, en komen de patiënten ten goede.

Voor bedrijven die lid zijn van pharma.be is dit het vierde jaar dat ze de investeringen publiceren. De eerste twee jaar gebeurde dat op vrijwillige basis, sinds 2018 gebeurt dat onder het wettelijke kader van de zogenaamde “Sunshine Act”. << (Lydia Heida) (foto: solerf - 123RF)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Lancering digitale marktplaats voor logistieke bedrijven

VIL en Logistics in Wallonia lanceren een nieuwe digitale marktplaats, die logistieke bedrijven toelaat om capaciteit te delen in de huidige onzekere tijden. Logimarket is sinds kort online.

Agoria DigiCoach zet versnelt digitalisering bedrijven

Technologiefederatie Agoria lanceerde een nieuw programma om bedrijven te helpen bij hun digitalisering. Het project ‘DigiCoach’ krijgt Vlaamse, Waalse en Brusselse ondersteuning.

Covestro zet concrete stappen richting circulaire economie

Om dit te realiseren wil de materiaal-fabrikant zijn hele productie- en productassortiment op de lange termijn volledig afstemmen op het circulaire concept.

Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

De vraag naar elektrochemische energie­opslag­techno­logieën neemt snel toe. Er is niet alleen veel meer vraag, maar er wordt ook gezocht naar meer duurzame manieren van energie-opslag.

Verschillende data-analyses leiden tot andere resultaten

Wat gebeurt wanneer zeventig teams van onderzoekers dezelfde gegevens analyseren? Studie toont aan dat bevindingen van hersenonderzoek variabel kunnen zijn als gevolg van verschil in keuzes.

Onderzoekers bouwen sensor van slechts 11 atomen

De sensor is in staat om magnetische golven op te vangen en bestaat uit een antenne, een uitleesscherm, een harde schijf, .... Dit onderzoek richt zich op het gedrag van magneetgolven.

Joystick zorgt voor precieze besturing beton­afwerk­machines

Het Luxemburgse bedrijf Topp and Screed bouwt machines die in één dag grote betonnen industriële vloeren leggen, waarbij de joysticks van elobau voor de bediening van deze machines zorgen.

MIVB bestelt extra 128 hybride bussen bij Volvo

Volvo Bus ontving een tweede grote order voor 128 hybride bussen voor de MIVB Brussel. Daarnaast omvat de bestelling een optie voor service en onderhoud van de aandrijflijn en batterijen.

B&R-breidt gamma compacte PLC’s uit

B&R biedt een nieuwe Compact-S PLC aan met 512 MB RAM en 2 GB intern flash-geheugen. Dit geeft de X20CP0484-1 meer RAM-capaciteit dan eerdere modellen uit deze serie. Dit is ideaal voor toepassingen met hoge eisen aan geheugen en prestaties. Met Ethernet, POWERLINK, USB en RS232 biedt deze PLC tal van communicatie-opties.

Partners