Envisan bekroond voor duurzaam ondernemen

Envisan, de milieudochter van Jan De Nul Group, ontving onlangs voor het tweede jaar op rij het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen als erkenning voor de uitvoering van haar duurzaamheidsplan.

Trefwoorden: #Charter Duurzaam Ondernemen CO2, #energie, #Envisan, #Jan De Nul, #VOKA, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - Met het Charter Duurzaam Ondernemen ondersteunt ondernemersnetwerk VOKA Oost-Vlaanderen organisaties uit haar provincie bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelen.

Envisan zet in op circulaire oplossingen voor een betere planeet door verontreinigde en onderbenutte terreinen te saneren en te herontwikkelen, en door brownfieldontwikkeling, milieubaggeren en sedimentbehandeling.

De onderneming focust daarbij steeds op maximale valorisatie en hergebruik van grondstoffen, en research & development rond unieke en innovatieve oplossingen, die zich steeds door een duurzame aanpak en ontwikkeling onderscheiden.

Envisan houdt hierbij haar CO2-voetafdruk nauw in de gaten en tracht in elk project reductie te verwezenlijken. Het bedrijf draagt ecologische waarden, zoals afvalvermindering, biodiversiteit, sanering van vervuilde sites en consumindering op vlak van energie en water, hoog in het vaandel.

Op de productie van hernieuwbare energie wordt dan ook volop ingezet, onder andere met de installatie van de bouw van een windturbine op de site Hulsdonk, waar zich een van Envisans verwerkingscentra bevindt.

Doorheen haar activiteiten verliest de milieudochter sociale en economische aspecten niet uit het oog. Zo wordt bij projecten en verschillende grond- en sedimentverwerkingscentra van Envisan rekening gehouden met ontwikkelingskansen voor medewerkers, en hun gezondheid en welzijn.

Ook bij het moederbedrijf Jan De Nul Group wordt het Charter in 2019 verder uitgerold. Zo is er bijvoorbeeld een actieplan opgebouwd met reductie van de milieu-impact op lucht en water als een belangrijke pijler.

Daarnaast wordt de CO2-voetafdruk verder in kaart gebracht. Een duurzame uitdaging waarbij milieu, mens en het zoeken naar innovatieve oplossingen steeds centraal staan.