Group Machiels neemt meerderheidsparticipatie in Waterleau

Het doel van deze participatie is om cruciale technologie inzake waterzuivering verder te verankeren in België en deze ook wereldwijd te vermarkten, in eerste instantie in Zuid-Amerika.

Trefwoorden: #afvalwater, #energierecuperatie, #Group Machiels, #hernieuwbare energie, #Waterleau, #waterzuivering

Lees verder

Techniek

( Foto: Group Machiels )

ENGINEERINGNET.BE - Waterleau is gespecialiseerd in (afval)waterzuivering, drinkwaterproductie en waterhergebruik. Daarnaast is het Leuvense bedrijf ook actief in luchtzuivering, vergisting van organisch afval en energierecuperatie.

De voorbije 20 jaar groeide Waterleau binnen deze niche uit tot één van de grotere spelers wereldwijd: enerzijds in de industrie maar ook in internationale overheidsprojecten.

Om haar verdere groei te ondersteunen, startte het bedrijf enige tijd geleden de zoektocht naar vers kapitaal en een nieuwe referentieaandeelhouder op.

Group Machiels neemt nu een meerderheidsparticipatie (51%) in Waterleau. De overige aandelen blijven in handen van de mensen van het eerste uur, het management en de familie Vriens.

Dit in Hasselt gevestigde bedrijf is wereldwijd actief in milieudiensten, hernieuwbare energie, vastgoed en houtskeletbouw.

Bestuursvoorzitter Louis Machiels licht toe: “Onze activiteiten zijn heel complementair, aangezien Waterleau een berg technische kennis over waterzuivering toevoegt. Dat is van goudwaarde op een moment waarop de wereld kreunt onder een watertekort.”

“Group Machiels kan Waterleau verder helpen groeien in Zuid-Amerika. Met name in Chili (maar ook in Peru en Colombia) zijn we kind aan huis. Op die manier vergroten we de internationale voetafdruk van Waterleau. En die was al aanzienlijk: het bedrijf is actief in 85 landen en won in het verleden niet voor niets de Leeuw van de Export.”

“Ik ben heel fier dat we er als Belgisch familiebedrijf in slagen om een dergelijke investering – een meerderheidsparticipatie in een bedrijf dat 100 miljoen euro draait en een 500-tal mensen tewerkstelt – tot een goed eind te brengen."

"Dit is één van de belangrijkste strategische investeringen van de laatste jaren voor Group Machiels. Maar ik ben vooral trots omdat we op deze manier samen hoogwaardige technologie in België verankeren, ondanks de interesse van een resem grootschalige buitenlandse spelers. En hoewel we beiden het vizier op de wereld hebben, willen we ook opnieuw actiever worden in eigen land.”