VITO helpt innovatieve start-ups circulair ondernemen

Het onderzoekscentrum VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) gaat de start-ups van Start it @KBC helpen om circulaire producten en circulaire businessmodellen te ontwikkelen.

Trefwoorden: #circulaire economie, #start-up, #Start it @KBC, #VITO

Lees verder

Nieuws

( Foto: Start it @KBC )

ENGINEERINGNET.BE - Deze samenwerking moet de circulaire economie verder aanzwengelen. Door innovatieve start-ups van meet af aan te ondersteunen, willen Start it @KBC en VITO de transitie naar duurzaam ondernemen versnellen.

Vorig jaar zetten beiden ook al samen hun schouders zetten onder Expeditie Circulair, een unieke proefproject dat werd gefinancierd door Vlaanderen Circulair en dat ondernemers ondersteunde in hun transitie naar een circulair businessmodel. Die 'eenmalige' samenwerking krijgt nu een structureel karakter.

Duurzaam ondernemen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de bedrijven en economie zelf. De (energie)kost voor het ontginnen, vervoeren en verwerken van grondstoffen is heel hoog.

Vlaanderen is bovendien sterk afhankelijk van de invoer van die grondstoffen. Als die ontgonnen blijven worden aan het huidige tempo worden ze de komende jaren alleen maar schaarser, en dus ook duurder. Steeds meer start-ups zoeken expliciet naar circulaire oplossingen voor die evolutie.

VITO zal één-op-één advies leveren, en zal in de verschillende hubs van de grootste accelerator van het land workshops opzetten rond circulair ondernemen.