Luik Natie kiest voor innovatief energie­beheer­systeem van ENGIE

Economie 27/08/2019 16:26:05

Transport- en opslagbedrijf Luik Natie in Antwerpen kiest opnieuw voor ENGIE voor een geconnecteerde installatie van 3.800 zonnepanelen, een 1,2 MWh batterij en elektrische laadpalen.

Lees hieronder verder   
Verwant

State-of-the-art batterijtester voor testlabo EnergyVille

Burgers investeerden mee in zonnedak Leuvense brouwerij

Borealis vergroent door aankoop hernieuwbare energie

Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

Ecosysteem IO.Energy gaat nieuwe fase in

Waalse gasnet voor het eerst met groen gas geïnjecteerd

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

van 27/10/2020 tot 28/10/2020

Always an eye on your assets

B&R Webinar

dinsdag 27 oktober 2020

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Keuze van de redactie

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

(15/10) 3D-printen met gebruikte materialen voor een circulaire economie

(15/10) Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

(12/10) VLIZ breidt onderzoekscapaciteit uit in nieuwe ’Ocean Innovation Space’

(12/10) Europese steun voor Antwerps innovatief CO2-reductie project

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - ENGIE construeert en implementeert de komende maanden een innovatief energiebeheersysteem op de site van Luik Natie in Antwerpen.

Deze installatie zal hen helpen om hun zelfgeproduceerde, groene energie maximaal te benutten en om onafhankelijker te worden van het elektriciteitsnet. Luik Natie zet hiermee ook een nieuwe stap om op termijn volledig CO2-neutraal te worden.

3.800 zonnepanelen, met oppervlakte van 6.000 m² en een totale capaciteit van 1,2 MW, zullen geïnstalleerd worden op de daken van de transport- en opslaghallen van Luik Natie. De nieuwe installatie produceert 1.170 MWh per jaar en vermijdt een jaarlijkse CO2-uitstoot van 535 ton.

ENGIE Fabricom staat in voor de installatie en het onderhoud voor 10 jaar van de zonnepanelen. De installatie wordt gefinancierd via het derde investeerdersmodel en na 10 jaar wordt Luik Natie eigenaar van de zonnepanelen. Voor dit specifiek energiebeheersysteem wordt ook een op maat gemaakte batterij, met een opslagcapaciteit van 1,2 MWh, geïnstalleerd.

En als laatste zullen ook twee dubbele elektrische laadpunten van EV Box geïnstalleerd worden. Deze nieuwe laadinfrastructuur van de nieuwste generatie heeft een vermogen van 88 kW en is geconnecteerd met de zonnepanelen en de batterij.

De werkzaamheden starten na de zomer en zullen midden volgend jaar afgerond zijn. << (Guy Leysen) (foto: ENGIE)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Sterrenkundigen ontdekken meest metaalarme bolhoop

Het internationale team van sterrenkundigen staan voor een raadsel, omdat tot nu toe werd gedacht dat grote bolvormige sterrenhopen behoorlijk wat metalen moesten bevatten.

Bluswatersystemen waarop u kan rekenen

Bluswatersystemen hebben maar één taak, maar het is wel een vitale: functioneren wanneer ze nodig zijn. Kenbri zet hierbij in op duurzame producten, technisch advies en deskundig onderhoud.

Start Europese aanbesteding rond één walstroomsysteem

Port of Antwerp, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, North Sea Port, Drechtsteden en de Vlaamse Waterweg willen komen tot één uniform walstroomsysteem voor de binnenvaart.

Softwareproblemen: wat kan u doen? - column

Niemand kan nog zonder computer. En dus evenmin zonder software. Maar soms raken softwareproblemen maar niet opgelost. Als ondernemer kan u dit aardig wat schade berokkenen.

Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

KUL bio-ingenieurs hebben een nieuwe methode gevonden om schadelijke geperfluoreerde chemicaliën uit het water te filteren. De zogenaamde PFAS breken niet af en stapelen zich op in het milieu.

Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

Generaal-majoor Lutgardis Claes werd de eerste vrouwelijke rector van de Brusselse Koninklijke Militaire School (KMS). Ze is Burgerlijk Ingenieur in de vliegtuigbouw en bewapening-ballistiek

State-of-the-art batterijtester voor testlabo EnergyVille

Het batterijtestlabo van EnergyVille werd onlangs uitgebreid met een state-of-the-art batterijtester van de fabrikant PEC. Tegelijkertijd werd ook een temperatuurkamer in gebruik genomen.

Iconische brug bindmiddel voor Antwerpen-Noord

Sinds juli 2016 vormt de Parkbrug over de Italiëlei een verkeersveilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Park Spoor Noord, het oude stadscentrum en het Eilandje.

ABB introduceert nieuwe ultrasone niveautransmitter

ABB heeft een nieuwe ultrasone niveautransmitter met vele functies gelanceerd, speciaal ontworpen voor industrieën met een groot aantal geïnstalleerde niveaumeters. Met zijn modulaire ontwerp en intelligente algoritmen is de LST200 eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te onderhouden en is stabiel in gebruik. >>

Partners