Finalisten ‘Onderneming van het Jaar’ 2019 zijn gekend

Op 8 oktober worden de ‘Onderneming van het Jaar’ 2019 en ‘Scale-up van het Jaar’ verkozen, maar ondertussen maakte EY de zes finalisten - 3 per categorie - al bekend.

Trefwoorden: #EY, #Onderneming van het jaar, #Scale up van het jaar

Lees verder

Nieuws

( Foto: EY )

ENGINEERINGNET.BE - Met de ‘Onderneming van het Jaar’ wil EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, bedrijven bekronen die blijk geven van een gedurfde visie, deugdelijk bestuur, internationalisatie en geëngageerd teamwork.

Daarnaast wordt ook elk jaar de ‘Prijs van de Vlaamse regering voor de Scale-up van het Jaar’ uitgereikt. Met deze prijs wil de Vlaamse Regering een onderneming onderscheiden die zich duidelijk manifesteert als groeier.

De finalisten voor ‘Onderneming van het Jaar’ zijn dit jaar:

  1. Actief, opgericht in 1988 door de familie Maesen, groeide van een Limburgs uitzendkantoor uit tot een toonaangevend specialist in HR-oplossingen voor KMO’s in Noordwest-Europa. De groepsomzet verdrievoudigde in de afgelopen 5 jaar tot 610 miljoen euro. Deze groei werd bereikt door een gebalanceerde mix van autonome groei en acquisities.
  2. Aertssen is vandaag internationaal actief in grote aannemingsprojecten, complexe hijswerken en uitzonderlijk vervoer. In 2019 breidt de logistieke tak fors uit op een nieuwe site van 15 hectaren in de Antwerpse haven. In 2018 bedroeg de groepsomzet 256 miljoen euro.
  3. Kinepolis is een beursgenoteerde, wereldwijde speler in de bioscoopsector met 53 bioscoopcomplexen in Europa en 44 in Canada. Daarnaast is de groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer. De groepsomzet bedraagt 475,9 miljoen euro.
  4. Schoenen Torfs is een vierde generatie familiebedrijf en groeide uit tot marktleider in Vlaanderen. Het bedrijf baat 81 winkels uit in Vlaanderen en Wallonië en dit in een sterke synergie met de webshop die in de winkelbeleving werd geïntegreerd. De groepsomzet bedroeg in 2018 145,6 miljoen euro.

Dit zijn de finalisten voor ‘Scale-up van het Jaar’:

  1. Guardsquare is wereldleider in de ontwikkeling van beveiligingstechnologie voor mobiele applicaties. Het bedrijf heeft een stevige reputatie opgebouwd dankzij het opensource product ProGuard dat door miljoenen ontwikkelaars gebruikt wordt om hun applicaties kleiner en sneller te maken.
  2. Intracto is een snelgroeiend full service agentschap dat zich op het kruispunt bevindt van strategie, marketing, creatie en technologie. Het bedrijf begeleidt klanten zoals Michelin, Volvo, Kinepolis, Audi en Q8 in hun groeistrategie.
  3. Lansweeper ontwikkelt software die IT-apparaten kan scannen, inventariseren en centraal beheren. Het product richt zich op organisaties van eender welke grootte en dat over alle sectoren heen.
  4. Silverfin ontwikkelt een innovatieve cloud technologie die het post-accounting proces van het cijferberoep integraal samenbrengt in een live data hub. Zowel de interne workflow onder medewerkers als externe processen naar klanten en overheden worden voortaan wereldwijd op één centraal platform gebundeld.