Hygiënische hardware beschermt kwaliteit voeding en geneesmiddelen - techniek

Technisch nieuws 3/09/2019 11:06:50

Producenten van voedingsmiddelen en geneesmiddelen kunnen de kwaliteit en de veiligheid van hun producten beter beschermen met de nieuwe, hygiënische componenten van Rockwell Automation.

Lees hieronder verder   
Verwant

Supercomputer LUMI midden 2021 operationeel

Snel en nauwkeurig meten voor alle taken

Rampenbestrijding eenvoudiger met 3D-kaarten van complexe gebouwen

Snellere R&D dankzij nieuwe Biostrand-software

Colt Technology Services en KevlinX bundelen krachten

Data opslaan op een dun draadje bijna mogelijk

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Praktische inleiding tot Fire Safety Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 9/11/2020 tot 23/03/2021

Bouwmanager - module People Management

Antwerpen

van 10/11/2020 tot 8/12/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 11/11/2020 tot 19/11/2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 13/11/2020 tot 27/11/2020

Keuze van de redactie

(27/10) Vlaanderen investeert 2 miljoen euro in snelle covid-test

(26/10) Slimme verpakkingen voor slimme toepassingen - artikel

(22/10) Ontwikkeling goedkope, printbare sensoren in stroomversnelling

(21/10) Miljoenenproject North-C-Methanol in North Sea Port opgestart

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe Allen-Bradley Kinetix VPH hygiënische servomotoren en een nieuwe roestvrijstalen uitvoering van de Allen-Bradley PanelView Plus 7 grafische terminal helpen fabrikanten om besmetting tijdens de productie te voorkomen en helpen hen bovendien te voldoen aan de hygiënerichtlijnen.

De roestvrijstalen PanelView terminal kan gebruikt worden op een machine in een
‘natte’ ruimte of in zones waar de kans op besmetting bestaat zonder dat het paneel afgedekt of geïsoleerd hoeft te worden.

Daardoor wordt de productkwaliteit beschermd, het reinigingsproces versneld en zijn er geen belemmeringen voor het zicht op de human machine interface (HMI), zodat operators de productieprocessen onbelemmerd kunnen monitoren.

“In de voedingsmiddelen en drankenindustrie creëert de toenemende vraag naar meer productvariëteiten een behoefte aan kleinere en flexibelere machines met een HMI, die zich dichtbij productieproces bevindt”, zegt Dan Henneberry, business manager bij Rockwell Automation.

“De roestvrijstalen uitvoering van de PanelView Plus 7 terminal maakt dat mogelijk omdat hij problemen met besmetting en reiniging voorkomt.”

De nieuwe PanelView-terminal is de eerste multifunctionele HMI-terminal die door de National Sanitation Foundation (NSF) gecertificeerd is. De terminal is gecertificeerd conform IP69K waardoor hij bestand is tegen hogedruk- en chemische reiniging bij hoge temperaturen.

Hij heeft ook een food-grade siliconenpakking met een opvallende blauwe kleur, zodat productiemedewerkers snel kunnen zien, of er iets beschadigd is en eventueel vervangen moet worden.

De nieuwe Kinetix VPH hygiënische servomotoren kunnen de betrouwbaarheid van machines verhogen en tevens de voedselveiligheid voor de consument verbeteren, omdat ze aan zeer strenge hygiënestandaards voldoen.

Het hygiënische ontwerp - inclusief een hoogwaardige roestvrijstalen behuizing en een glad oppervlak - is bestand tegen reiniging en vermindert het risico op besmetting.

“Sommige servomotoren kunnen ineens uitvallen enkele weken nadat ze blootgesteld zijn aan reinigings- en desinfectiemiddelen”, zegt Wendy Du, productmanager bij Rockwell Automation.

“Motoren kunnen tijdens het reinigingsproces weliswaar afgedekt en beschermd worden, maar daardoor ontstaat een langer reinigingsproces en kunnen er nieuwe besmettingsrisico’s ontstaan. Onze nieuwe hygiënische servomotoren maken reiniging en desinfectie gemakkelijker en efficiënter, waardoor de uitval van machines voorkomen wordt en machines effectiever ingezet kunnen worden.”

De servomotoren zijn ontworpen conform de EHEDG- en 3-A hygiënestandaard en zijn IP69K- en NSF-gecertificeerd. Ze kunnen zonder problemen met het Allen-Bradley Kinetix 5500 en 5700 servodrive platform geïntegreerd worden door gebruik te maken van single-cable technologie om de snelheid en nauwkeurigheid van machines te optimaliseren.

En ze zijn leverbaar in een range van afmetingen en met diverse opties om tegemoet te komen aan een grote verscheidenheid van applicaties in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. <<

Voor meer informatie:
www.rockwellautomation.com

 Lees méér over: Rockwell Automation

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Snellere R&D dankzij nieuwe Biostrand-software

Met het softwarepakket Retrieve & Relate (R&R) van IT-bedrijf BioStrand kunnen onderzoekers een half jaar winnen bij de ontwikkeling van nieuwe producten gebaseerd op genetische data.

Vlaamse biogassector houdt ondanks minder steun stand

Jaarlijks verwerkt de biogassector in Vlaanderen ongeveer 3,2 miljoen ton organische (afval)stromen, afkomstig van de landbouw, voedingsindustrie en waterzuivering.

Disruptieve e-motortechnologie - artikel

Mirmex Motor nv uit Mont-Saint-Guibert bij Louvain-la-Neuve ontwerpt, bouwt en verhandelt kleine elektromotoren, zo groot als een batterij of sigaar, met diameters van 8 tot 60 mm.

Cargill bouwt eerste fabriek voor winning biodiesel

De nieuwe fabriek zal deel uitmaken van de bestaande vestiging in Gent, die zaden perst en ook Bioro biodiesel destilleert. Cargill investeert 127 miljoen euro in dit nieuwe project.

Colt Technology Services en KevlinX bundelen krachten

De eerste locatie die met het Colt IQ Network wordt verbonden is de grootschalige Data Centre Campus van KevlinX in Brussel, waarvan de livegang gepland staat voor eind 2021.

Altair heeft M-Base overgenomen

Altair, de leverancier van software voor productontwerp, high-performance computing (HPC) en data-analyses, neemt M-Base Engineering + Software GmbH over.

Autobouwer ontwikkelt lichte voertuigen dankzij ruimtevaarttechnologie

Jaguar Land Rover neemt deel aan een uniek onderzoek naar de geschiktheid van geavanceerde, lichtgewicht metalen en composieten voor toepassing in toekomstige voertuigen.

Radar is de betere ultrasoon

VEGA heeft haar niveausensoren portfolio aangevuld met een nieuwe serie radarinstrumenten voor standaard meetapplicaties en prijsgevoelige toepassingen.

WEG breidt W60-motorlijn uit

Motorfabrikant WEG heeft zijn assortiment W60-motoren uitgebreid. De driefasige inductiemotoren zijn de meest compacte modulaire motoren op de markt en zijn nu beschikbaar in bouwgrootten 335H/G en 400G/F. De nieuwe afmetingen zijn ideaal voor toepassingen als compressoren, pompen en ventilatoren en zijn ontwikkeld voor de IEC-markt.

Partners