Hygiënische hardware beschermt kwaliteit voeding en geneesmiddelen - techniek

Technisch nieuws 3/09/2019 11:06:50

Producenten van voedingsmiddelen en geneesmiddelen kunnen de kwaliteit en de veiligheid van hun producten beter beschermen met de nieuwe, hygiënische componenten van Rockwell Automation.

Lees hieronder verder   
Verwant

Leon van de Pas is nieuwe CEO van Unifly

Stroomverbruik van artificiële intelligentie drastisch verminderd

Zijn uw behuizingen klaar voor de zomer? - column

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

Afstand houden en volgen ... - artikel

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe Allen-Bradley Kinetix VPH hygiënische servomotoren en een nieuwe roestvrijstalen uitvoering van de Allen-Bradley PanelView Plus 7 grafische terminal helpen fabrikanten om besmetting tijdens de productie te voorkomen en helpen hen bovendien te voldoen aan de hygiënerichtlijnen.

De roestvrijstalen PanelView terminal kan gebruikt worden op een machine in een
‘natte’ ruimte of in zones waar de kans op besmetting bestaat zonder dat het paneel afgedekt of geïsoleerd hoeft te worden.

Daardoor wordt de productkwaliteit beschermd, het reinigingsproces versneld en zijn er geen belemmeringen voor het zicht op de human machine interface (HMI), zodat operators de productieprocessen onbelemmerd kunnen monitoren.

“In de voedingsmiddelen en drankenindustrie creëert de toenemende vraag naar meer productvariëteiten een behoefte aan kleinere en flexibelere machines met een HMI, die zich dichtbij productieproces bevindt”, zegt Dan Henneberry, business manager bij Rockwell Automation.

“De roestvrijstalen uitvoering van de PanelView Plus 7 terminal maakt dat mogelijk omdat hij problemen met besmetting en reiniging voorkomt.”

De nieuwe PanelView-terminal is de eerste multifunctionele HMI-terminal die door de National Sanitation Foundation (NSF) gecertificeerd is. De terminal is gecertificeerd conform IP69K waardoor hij bestand is tegen hogedruk- en chemische reiniging bij hoge temperaturen.

Hij heeft ook een food-grade siliconenpakking met een opvallende blauwe kleur, zodat productiemedewerkers snel kunnen zien, of er iets beschadigd is en eventueel vervangen moet worden.

De nieuwe Kinetix VPH hygiënische servomotoren kunnen de betrouwbaarheid van machines verhogen en tevens de voedselveiligheid voor de consument verbeteren, omdat ze aan zeer strenge hygiënestandaards voldoen.

Het hygiënische ontwerp - inclusief een hoogwaardige roestvrijstalen behuizing en een glad oppervlak - is bestand tegen reiniging en vermindert het risico op besmetting.

“Sommige servomotoren kunnen ineens uitvallen enkele weken nadat ze blootgesteld zijn aan reinigings- en desinfectiemiddelen”, zegt Wendy Du, productmanager bij Rockwell Automation.

“Motoren kunnen tijdens het reinigingsproces weliswaar afgedekt en beschermd worden, maar daardoor ontstaat een langer reinigingsproces en kunnen er nieuwe besmettingsrisico’s ontstaan. Onze nieuwe hygiënische servomotoren maken reiniging en desinfectie gemakkelijker en efficiënter, waardoor de uitval van machines voorkomen wordt en machines effectiever ingezet kunnen worden.”

De servomotoren zijn ontworpen conform de EHEDG- en 3-A hygiënestandaard en zijn IP69K- en NSF-gecertificeerd. Ze kunnen zonder problemen met het Allen-Bradley Kinetix 5500 en 5700 servodrive platform geïntegreerd worden door gebruik te maken van single-cable technologie om de snelheid en nauwkeurigheid van machines te optimaliseren.

En ze zijn leverbaar in een range van afmetingen en met diverse opties om tegemoet te komen aan een grote verscheidenheid van applicaties in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. <<

Voor meer informatie:
www.rockwellautomation.com

 Lees méér over: Rockwell Automation

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Waterstof staat hoog op de politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, heeft een nieuwe applicatie gelanceerd in de strijd tegen het coronavirus. De code wordt gratis ter beschikking gesteld

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners