Start-up en databotexpert Teroco helpt bij digitale transformatie

Bedrijfsnieuws 5/09/2019 15:46:17

Teroco specialiseert zich in de opleiding en implementatie van databots: virtuele assistenten die repetitief werk overnemen, systemen onderling linken en data verzamelen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Onderzoekers laten drones beter navigeren

Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

RoboRana bundelt krachten met AI-speler Humain

Spin van elektronen in quantumdots bruikbaar als bit voor quantumcomputer?

Hugo Thienpont wint SPIE Gold Medal Award

Volledige controle en beheer van auto­matiserings­systemen wereldwijd

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Interpack

Messe Düsseldorf

van 25/02/2021 tot 3/03/2021

Klimatisatie van gebouwen

Online

van 5/03/2021 tot 25/06/2021

Keuze van de redactie

(25/1) Deloitte opent nieuw duurzaam kantoor op West-Vlaamse innovatiecampus

(25/1) Pauwels Consulting heeft Nederlandse Javaspecialist overgenomen

(21/1) Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

(20/1) Siemens combineert offshore productie van groene waterstof

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Veel bedrijven hebben moeite met de integratie van nieuwe technologieën en verliezen kostbare tijd door de mengelmoes van systemen en banale bedrijfsprocessen. Hierdoor voeren medewerkers nog steeds repetitieve en tijdrovende taken manueel uit.

Met databots wil de Belgische start-up Teroco bedrijven helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden. Een databot is een virtuele assistent die op basis van gedefinieerde regels repetitieve taken, zoals klantenregistratie of facturatie, overneemt en een brug slaat tussen oude en nieuwe systemen.

Deze toepassing van databots is beter gekend als Robotic Process Automation, volgens Gartner het snelst groeiende bedrijfssoftwaresegment wereldwijd met een omzetgroei van 63% in 2018.

Databots werken dag en nacht. Tijdens de piekuren kunnen ze bijvoorbeeld orderverwerking ondersteunen, terwijl ze ‘s avonds de timesheets van de arbeiders verwerken en de facturatie opvolgen.

Ook zijn databots in te zetten om systemen onderling te linken en grote hoeveelheden data uit meerdere systemen te halen en te verwerken. Hiervoor is geen programmeerwerk nodig, of veranderingen aan bestaande data, processen en systemen.

Databots zijn binnen 4 tot 5 weken operationeel. Ook op maat gemaakte applicaties zijn mogelijk. Teroco staat ook in voor implementatie en onderhoud van de databots.

Pascal Kemps (foto links), mede-oprichter van Teroco: “We zien voordelen en opportuniteiten voor databots op de Vlaamse en Nederlandse markt. Op termijn willen we marktleider worden op vlak van databots in de Lage Landen.” << (Lydia Heida) (foto: Teroco)

ACHTERGROND
Teroco richt zich op uiteenlopende sectoren zoals sales en marketing, logistiek, healthcare en verzekeringen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Herentals.

Het bedrijf heeft intussen op minder dan 2 jaar tijd al gereputeerde bedrijven zoals Toyota, de Christelijke Mutualiteit, Partena en Liantis bediend. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

VIL IT-systemen leiden tot efficiëntere grenscontroles

In het project Digital Gateway2Governement werden systemen ontworpen voor gedigitaliseerde communicatie tussen de bedrijven en de overheidsdiensten die betrokken zijn bij de grenscontroles.

Groene waterstof moet energietransitie in Picardisch Wallonië versnellen

Luminus en het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling IDETA hebben een gezamenlijk project voorgesteld voor de ontwikkeling van vier groene waterstofstations in Picardisch Wallonië.

HTC-Enterprise als deel van de oplossing

HTC-Enterprise is een onderneming gegroeid uit de passie voor technologie en het ondernemerschap op zich. Het bedrijf biedt voor tal van bedrijven en sectoren een gepaste oplossing aan.

Kunstmatige intelligentie zoekt nieuwe antibiotica

Slimme software (kunstmatige intelligentie) van de Leidse en Wageningse universiteit doorzocht genomen van bacteriën en vond 42 clusters DNA die coderen voor eiwitten met antibiotica-werking.

DEME voert onderhoudsbaggerwerken op Schelde op LNG uit

Een dual fuel sleephopperzuiger van DEME voert sinds kort de onderhoudsbaggerwerken uit op de Schelde. Tijdens deze werken vaart het schip op LNG, een primeur in Vlaanderen.

Overstappen naar uiterst performant fluorvrij blusschuim (SVM)

Heb je plannen om in 2021 definitief over te stappen van fluorhoudend naar fluorvrij blusschuim? Kenbri heeft alle kennis in huis om je van A tot Z te begeleiden bij deze transitie.

Siemens combineert offshore productie van groene waterstof

Siemens Gamesa, sterk in offshore wind, en Siemens Energy, sterk in elektrolyse, brengen al hun lopende ontwikkelingen in ‘wind tot waterstof’ bij mekaar.

Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

Gimv, medeaandeelhouders Manuardeo en het management hebben OTN Systems verkocht aan het Amerikaanse Belden, een leverancier van telecommunicatie-, transmissie- en beveiligingsoplossingen.

Vernieuwde VPLog-i-R stroomsensor met Modbus interface

VPInstruments, fabrikant en wereldwijde leverancier van instrumentatie en monitoringssystemen voor perslucht en gassen, biedt nu een vernieuwde versie van de bewezen VPLog-i stroomsensor met een Modbus interface. De VPLog-i-R is het enige type Rogowski stroomsensor met RS485 (Modbus RTU) uitgang. >>

Partners