Kia treedt toe tot snellaadnetwerk IONITY

Kia Motors investeert in IONITY, een internationaal samenwerkingsverband van autofabrikanten, waardoor ook hun klanten profiteren van de snellaadstations met een laadvermogen van 350 kW..

Trefwoorden: #elektrische voertuigen, #IONITY, #Kia Motors, #oplaadstation, #snellader

Lees verder

Techniek

( Foto: Kia Motors )

ENGINEERINGNET.BE - Vanaf 2021 wil Kia, onderdeel van Hyundai Motor Group, zijn elektrische auto’s gefaseerd voorzien van oplaadsystemen van 800 volt, zodat chauffeurs optimaal kunnen profiteren van een laadvermogen van 350 kW.

De joint venture IONITY is in 2017 opgericht door BMW Group, Daimler, Ford Motor Company en Volkswagen Group met Porsche. Sindsdien is het oplaadnetwerk uitgegroeid tot bijna 140 snellaadstations in Europa, met nog eens vijftig in aanbouw.

Dit systeem kenmerkt zich door het eerder genoemde laadvermogen én de toepassing van de universele oplaadstandaard CCS (Combined Charging System), zodat vrijwel alle elektrisch aangedreven auto’s (EV’s) zijn aan te sluiten op deze snelladers.

IONITY breidt zijn netwerk van snelladers uit tot vierhonderd in 2020, zodat langs de belangrijkste Europese snelwegen gemiddeld elke 120 kilometer zo'n snellaadstation te vinden zal zijn.

De dekking van de Europese markt en de merkneutrale benadering moeten de aantrekkingskracht en de bereikbaarheid van elektrisch aangedreven auto’s vergroten, zowel voor huidige als toekomstige EV-rijders.

De groep krijgt een aandeel in dat even groot is als dat van de oprichters.